MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Ulike vognkoblinger - diskusjonstråd

 Svar Svar Side  <12
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
eika Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem
Avatar

Medlem siden: 01 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1593
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér eika Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 07 september 2018 kl. 17:41
Sitat: H. Lindholm H. Lindholm skrev:


 
Spørsmålet om hvilket produkt som i slike situasjoner videreføres dreier seg dessverre ikke alltid om kvalitet, men om produksjonskostnader. Ofte velger produsenten den løsningen som er billigst å produsere, selv om forbrukerne ville ønsket det omvendt. Hvis produsenter er økonomisk presset er det en ekstra grunn for dem til å velge noe annet en det vi ønsker.


Nå vet jeg ikke hvilken kobling som er billigst å produsere, men Rocos egen kobling som selges parvis for 42,- er ikke mye billigere enn to av Fleischmanns 6511 som du kan finne til 15,- (vel. pris for to er 45,-) så jeg tviler på om produksjonskostnaden her vil utgjøre noen forskjell.

Når går toget fra Skråvika?
Til toppen
TorsteinS Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 25 januar 2011
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 1147
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér TorsteinS Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 07 september 2018 kl. 19:28
Sitat: eika eika skrev:

[..] Rocos egen kobling som selges parvis for 42,- [...]
Da mistenker jeg at Roco alene tar godt over 90% avanse på det rælet; forhandlerens avanse kommer i tillegg.

Det kan neppe være noen vesentlig forskjell i materialkostnad mellom Fleischmanns 6511 og Rocos søppelkobling; det er omtrent like mye plast og metall i begge. Så da er spørsmålet om 6511 krever mer arbeid eller maskintid under produksjonen. Hvis ikke kan vi jo håpe at selskapet standardiserer på 6511 i fremtiden.

Jeg har imidlertid inntrykk av at det er såpass stor variasjon mellom Rocos egne bøylekoblinger, at jeg mistenker at koblingen avhenger av hvilken fabrikk modellen produseres ved, eller at Roco shopper rundt i Kina og til en hver tid kjøper der det er billigst.
Til toppen
 Svar Svar Side  <12
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,063 sekunder.