MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Takproblem

 Svar Svar Side  <12
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
Håvard H Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2016
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Håvard H Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 18 juni 2013 kl. 12:22
Sitat: ses ses skrev:

Jeg hadde et beslektet problem da jeg bygde plattformtakene på Oslo S på Gardermobanemodellen og trengte et stort antall (ca 50) krumme elementer ikke ulike de på godshuset på Bodø, men snudd motsatt vei (og i tillegg krummet i lengderetningen). Der brukte jeg plastrør med passende diameter som jeg skar opp på langs ved en snekkersag med fintannet blad.  Hvis man bruker Håvards tapetmetode som toppdekke, er man kanskje der?
Plastrør er ingen dum idé. Da tror jeg løsningen er å finne et rør med samme diameter som toppkrummingen på de store buene. Så sager man rørene slik at man har alle toppene, og limer disse med riktig avstand på et stivt "undertak". Bunnene kan man lage med en passende sparkelmasse som formes med en bit styrenplast med samme kontur som bunnen i buene. Så sliper man bunnene glatte og fine før man tapetserer.

Problemet med denne metoden er at man får en himling innvendig, noe som sikkert ikke er ønskelig med tanke på at det skal være innsyn i bygningen.

Hvis man har tilgang på en god bordsag vil det sikkert kunne fungere å sære også bunnene av plastrør. Får man vinklene på snittet helt riktig skal det gå å få limt rørene helt presist. Et godt hjelpemiddel ville vært laserskårede profiler som understøttelse. Har ikke sett undersiden på dette taket, så for alt jeg vet kan det være langsgående profiler med søyler i virkeligheten også.

Hadde vært moro med litt mere info om forbildet!
Til toppen
Håvard H Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2016
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Håvard H Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 juni 2013 kl. 17:42
Ser nå at jeg har misforstått hvordan dette taket egentlig er bygd.

Min forhastede konklusjon var at dette taket hadde en form som dette:Men her et bilde av godsterminalen sett fra siden:Det er altså ingen bue i bunnen av de store buene. Det må derimot være en renne på tvers som kan transportere bort vannet, og dermed vil det være mye lettere å bygg et tak i flere deler. Og da vil ideene om rør, forming over gjengestenger, kornsiloer osv. ha mye mer for seg.

Til toppen
 Svar Svar Side  <12
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,398 sekunder.