MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Sudexpress CD 312

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
thmark Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 20 desember 2010
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 47
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér thmark Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Sudexpress CD 312
    Sendt: 22 oktober 2020 kl. 08:41
Ny utgave av CD 312.001 med lyd ble mottatt denne uken. Flott modell, finish og mange lydfunksjoner. Men ikke overraskende så er det for grove hjul til kode 75 skinner, RP25 hjul følger ikke med og ingen papirer man kan sende inn å be om nye hjul heller. På bruksanvisningen har produsenten bommet på oversetting til engelsk og det følger ingen oversikt over CVer osv. Skal teste loket mer etterhvert, men er avhengig av å få tak i RP25 hjul for å få litt erfaring med modellen.
mvh.

Thomas Markovic
Til toppen
Kjell H. Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2418
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (1) Thanks(1)   Sitér Kjell H. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 oktober 2020 kl. 11:01
Jeg har også mottatt loket.
Det er nok høye flenser for de fleste. De går sikkert an å dreie av i en metalldreiebenk til RP25? Verre er det at et er 2 aksler med gummiringer (4 hjul). Det er ikke strømopptak på de akslene som har gummiringer. Hjulene har innleggskiver av plast for å simulere bremseringer, så alle hjul passer ikke. De må ha en dyp utsparing på utsiden. - Kanskje et utskiftet El 17-hjul kan passe i stedet - med litt dreiing?
Jeg har ikke tid akkurat nå for å gå inn på slik en omfattende operasjon.
 
Ellers hadde jeg problemer med å lese ut dekoderen for å se funksjonene, da det ikke er noen bruksanvisning heller, som beskriver digitalfunksjoner. Fikk stadige feilmeldinger om at dekoderen ikke lar seg lese på LokProgrammer. Jeg måtte til slutt sette dekoderen i testbenken for å lese av. Kanskje det skyldes all elektronikken som er på basisplaten? Jeg fikk oppdatert dekoderen med ny SW - og da virket loket med innebygd dekoder uten problem. - Pussig - Der er LokSound 5.0-dekoder.
 
Det er spesielle tutesignaler for kjøring i tunell og før stasjoner fra portugisiske utgaven. Også høyttaleren på stasjonene er på portugisisk lyd.  De har jeg fjernet.
Jeg har lagt til en sammenblanding av tyfonen som har høy frekvens og lav frekvens som høres riktigere ut for norske lok
 
Ellers er det mange smådeler som kan monteres. Det er speilene og vinduspusseren i etset metall.
Også frontplogen under koblingen har svake fester. De går an og bore opp på skrå og feste en avstiver i metall. Jeg har brukt en 0,4-tråd og forsterket den.
 
Glemte å nevne koblingen:
Kåpen er rundt 1-2 mm. for lang til at det passer 100% på understellet. Hvis kulissen går tregt rundt midten, så er det mulig å file noe av det som stikker uti enden der "mothakene" er på koblingen. Hvis du skyver overdelen helt i ene siden, så går det bra - mens kulissen i motsatt side er det et problem ved at "mothakene" støter mot en endevegg. - Så sentrer kåpen, så går det kanskje?


Endret av Kjell H. - 26 oktober 2020 kl. 17:16
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,063 sekunder.