MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

new Swedish model railway producer introduces mode

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
richardvoorhaven Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 21 oktober 2011
Land: Nederland
Status: Utlogget
Points: 99
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér richardvoorhaven Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: new Swedish model railway producer introduces mode
    Sendt: 17 juni 2015 kl. 09:58
One:87 is a new company specialising in high precision train models in h0. The aim is to make true models with the highest grade in detailling. The first model to appear on the market in July is a brass model of the SJ EMU Xoa5. This type of EMU never before was produced by any model railroad producer. The model is all brass, excellent driving quality, excellent detailing, sound decoder.The model has been extensively tested and is perfectly capable to run on layouts. Those who are seeking for a high quality brass model of the Xoa5 to add to their collection should order as well. Limited number produced. 

https://www.facebook.com/pages/One87/172493216157157Til toppen
Kjell H. Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2255
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Kjell H. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 07 juli 2018 kl. 15:52
Jeg har ikke kjøpt Xoa5 - men Y1 fra One:87.
Dette er en fin modell og er like avansert som det beste på markedet!
 
Jeg har imidlertid et problem med å få tilkomst til dekoderne (3 stk.) i denne "enkle" motorvognen uten å åpne og separere dekoderne (for å skifte adresse). To av dekoderne skal være ESU Loksound v.4 og den siste dekoderen er for innvendig lys og er også av ESU.
Begge Loksound-dekodere er sperret for endring av CVer med at det er satt en verdi i CV#15 - men lyslisten har ikke noen dokumentert sperre (i flg. bruksanvisningen). Jeg skulle mene at kun denne lyslisten er tilgjengelig med "sperre" på de 2 Loksound-dekodere?
Når jeg setter motorvognen på programmeringspor med mating fra ESU Lokprogrammer, klarer ikke (lys)dekoderen å bli lest ut - man får etter lang tid beskjed at dekoderen ikke er understøttet - selv om all elektronikken er fra ESU.
Dette er trolig forårsaket at 3 forskjellige dekodere "snakker i munnen på hverandre" slik at ingen blir forstått?
Man kan således ikke spørre modellen hvilken adresse den har - uten å separere dekoderne? Muligens om man endrer "låsingen" i CV#15 og legger inn ny adresse, kan dette funke - men man får ingen verifikasjon fra dekoderne. - Litt tungvint når man skal kun endre adresse at man må åpne motorvognen for å få "full tilkomst".
 
"Nye BM68" har også 3 dekodere. Jeg håper at hver av dem har skinnekontakt slik at en dekoder i hver vogn kan lett programeres om denne enheten settes alene på programmeringsporet.
Til toppen
Kjell H. Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2255
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Kjell H. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 09 juli 2018 kl. 18:58
Jeg ble såpass frustrert over adressevalget at jeg åpnet Y1-motorvognen.
Det viste seg at det var "bare" 2 dekodere i motorvognen. De var heller ikke pluggbare. Lysene innvendig er riktignok fra ESU - men de er ikke styrt av egen dekoder, kun utgang fra LokSound (fikk feil opplysninger av selger). Fra hver av LokSound-dekoderne er det 4 pluggbare ledninger 2 til motor og 2 til skinnene, slik at man ikke trenger å lodde.
Det som er pussig, er at det bare er en høyttaler koblet til de 2 lyddekoderne. Man hadde klart seg utmerket med SUSI og en dekoder. - Spanderer man 2 dekodere, går det utmerket an å bruke en LokPilot og en LokSound. Oppstart av LokPilot-dekoderen (V4) kan forsinkes slik at den starter på likt med LokSound-dekoderen slik at man reduserer "trekkspilleffekten". Ser at innholdet i de 2 LokSound-dekoderne er helt forskjellig, så man må vite hvilken dekoder som styrer hva om man endrer CVer med kun "Decoder Lock" aktiv på en dekoder. - Tryggest er å åpne loket og bruke avansert programmeringsverktøy.
 
Fikk ikke dette til å stemme - etter å ha tenkt meg om!
Lyslisten er festet med dobbeltsidig tape i taket og begge dekoderne er surret inn i sort plast/tape (som jeg først ikke ville åpne). Etter en vurdering, åpnet jeg tapen og der fant jeg MTC21-grensesnitt for begge lyddekodere sammen med "overskudd-lange" ledninger. Videre fikk jeg tilgang til kablene for lyslisten og den er koblet direkte til skinnene og ikke til en utgang på LokSound som jeg ført trodde - altså må den ha dekoder med chip skult bak den dobbeltsidige tapen.
Modellen har 3 dekodere - som den svenske selgeren sa!
Det ser ut som om dekoderen fra lyslisten ikke forstyrrer utlesingen fra LokProgrammer men det er greit å vite at lysdekoderen og ene LokSound har felles mating og en del sammenfallende CVer. Derfor bør man separere dekoderne ved programmering. - Dessverre ingen "lettvint" løsning for denne modellen.


Endret av Kjell H. - 11 juli 2018 kl. 16:44
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,938 sekunder.