MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Får ikke strøm

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
Xthomas6208 Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 24 januar 2019
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 4
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Xthomas6208 Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Får ikke strøm
    Sendt: 24 januar 2019 kl. 12:31
Hei. Har et marklin togsett som jeg ikke har brukt på mange år. Husker ikke hvordan koblingen skal være. Har nå koblet rød og brun fra skinnene til rød og brun på strømboksen. Noen som kan hjelpe meg?
Til toppen
CKT-1 Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 25 februar 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 13
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér CKT-1 Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 januar 2019 kl. 13:05
Rød på transformator skal til midtleder på skinnen, brun skal til skinne, gul er for ekstra lys, signaler o.l. Mellom rød og brun er det variabel spenning, mellom gul og brun er det konstant spenning.
CKT
Til toppen
Xthomas6208 Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 24 januar 2019
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 4
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Xthomas6208 Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 januar 2019 kl. 14:51
Har prøvd alt. Men får det ikke til. Skal til en som har et multimeter å sjekke om en liten stund å se om han finner ut noe. Kansje det er transformatoren som er gåen.
Til toppen
Xthomas6208 Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 24 januar 2019
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 4
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Xthomas6208 Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 januar 2019 kl. 14:59
For inne i skinna står det B og O. Nå står rød ledning på B og brun står på O
Til toppen
H. Lindholm Se rullemeny
Veteran
Veteran


Medlem siden: 17 november 2006
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1012
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér H. Lindholm Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 januar 2019 kl. 20:36
Tilkoblingen din er riktig.
B (Bahn) er midtlederen, den skal til rød kontakt på transformatoren.
0 (null) er selve skinnene ("jord", altså "nullpunktet"), den skal til brun kontakt på transformatoren.
 
Hvis det er noe liv (summing, during, lys) i lokomotivet, så kommer strømmen frem dit. Da er det inne i lokomotivet feilen ligger.
 
De vanligste feilene hvis lokomotivet er fullstendig dødt er enten brudd i ledningene mellom transformator og skinner, feilmontert slepesko, eller brudd i en ledning inne i lokomotivet.
 
En enkel førstetest for å sjekke om det er strøm i sporet er å sette regulatoren på transformatoren på ca. halv fart, og så trekke en skrutrekker bortover sporet slik at stammen på skrutrekkeren glir på den ene skinnen og spissen på skrutrekkeren subber borti toppen på midtlederkontaktene. Da skal det gnistre. Hvis det virker helt dødt, så kommer ikke strømmen frem til sporet.
Hvis du har transformator med stikkere, så er det da vanligvis brudd i ledningen inne i stikkeren.
Hvis du har nyere transformator  hvor man trykker inn en plastknott og stikker ledningen ned i et hull i knotten, så er det vanligvis ledningen som er satt feil inn slik at det er plastisolasjon inne i hullet (det må være blank kobbertråd inne i hullet for å gi kontakt).
 
Hvis det er strøm i sporet, men lokomotivet er helt dødt, så mangler du slepesko, eller slepeskoen er satt på feil. En veldig vanlig feil er da at slepeskoen står bak-frem. En slepeskotype som er veldig vanlig har skruehullet litt forskjøvet fra midten, slik at det ikke er likegyldig hvilken vei man setter den på.
I understellet på lokomotivet er det en liten messingfarget kontaktplate. Den ene enden av festeplaten på slepeskoen skal berøre denne kontaktplaten, slik at de to klemmene som fester slepeskofjæren til isolasjonsplaten gir kontakt.  Jeg har ikke tall på alle de lokomotivene jeg har vekket til live bare ved å snu slepeskoen riktig vei.

Hvis ikke noe av dette hjelper, så er det en feil inne i lokomotivet. Det er det litt vanskeligere å gi råd om, da må man i alle fall vite hvilken type lokomotiv det er og helst se det fysisk.
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,063 sekunder.