MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Trondhjem modelljernbaneklubbs julemøte 2013
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Trondhjem modelljernbaneklubbs julemøte 2013

 Post Reply Post Reply
Author
Henning L View Drop Down
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Joined: 02 november 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 1112
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Henning L Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Trondhjem modelljernbaneklubbs julemøte 2013
    Posted: 21 november 2013 at 00:07
I år er det TMJK som har ansvaret for å arrangere det tradisjonelle felles julemøtet for NJK, SHF og TMJK. Det går av stabelen torsdag 5. desember 2013 kl 19.
Vi har tidligere annonsert 4. desember, men festsalen er opptatt hver onsdag (og tirsdag) hele høsten, så det måtte derfor bli torsdag 5.12. Det er jo en like god dag som noen, så vi ser fram til å møte både entusiaster fra NJK og SHF, og våre egne medlemmer denne torsdagen!
Det er jo en stund siden det har vært noe arrangement i regi av TMJK, så nå er det på tide at vi samles og tar opp tråden.

Programmet:
- Dørene åpnes kl 19.
- Mellom 19 og 20 blir det mingling, vaffelspising, kaffedrikking, anleggsbefaring, og til og med kjøring på anlegget (!)
- Kl 20 begynner hovedprogrammet. I år vil Svein Sando snakke om jernbanens signaler, både forbildet og i modell. Signaler er kanskje litt unseelige greier, men samtidig helt avgjørende for jernbanens drift. Med utgangspunkt i forbildets metoder og systemer, vil Svein vise hvordan vi arbeider for å gjenskape dette i modell. Vi tror dette blir veldig interessant! Dette vil vare omlag en times tid.
- Etterpå vil det bli mer mingling, og hvis interessen er tilstede, kan det hende våre eksperter på både landskapsbygging, bygninger og elektro kan demonstrere metoder og teknikker.
En nærmere inspeksjon av elektroavdelingens aktiviteter under anlegget er mulig. Fjellforming for hånd kan demonstrers for de som har interesse for slikt, og husbyggingsteknikker kan vi også se nærmere på. Dessuten har vi en litem, fiffig måte å montere signaler på som vi kan vise – apropos hovedprogrammet!

Det er fullt mulig å stille med salgsstand, og alle inviteres til å ta med det måtte ønske å selge. Kiosken vil kontinuerlig forsyne folk med kaffe, brus og vafler, med mer.

Befaring av TMJKs anlegg er selvsagt obligatorisk på et slikt møte. Framdriften kan nok kanskje virke litt treg, men for oss som står på og bygger hver uke er den faktisk ikke ubetydelig. Muntre tilrop om stillstand vil bli møtt med dulgte trusler om arbeidstjeneste … ;)
Med tanke på at vi kun er to mann (riktig nok ekstremt nøyaktige og detaljfokuserte) som bygger hus og landskap er det en ganske bra framdrift i Ødsle-traktene og nede ved Ørskfjorden. Strekningen Undredal-Vindheim trenger imidlertid mer oppmerksomhet. Detaljplanlegging er i gang, nå mangler vi bare folk og tid og innsats!
Elektroavdelingens arbeid er kanskje litt usynlig, men med tre mann i iherdig arbeid med relativt avanserte saker, er det nå klart for en form for drift på de vi hittil har bygget av spor, ca 35 m hovedlinje, fem stasjoner og to oppstillingsstasjoner nærmer seg komplett oppkobling.
Det vil med andre ord bli kjøring, der til og med kryssing blir mulig, og de fleste spor kan nå trafikkeres. Ikke verst! Ta med rullende materiell for testdrift!
Det er fortsatt mengder av arbeid tilbake, og vi fantaserer fortsatt om at et et par modellbyggere skal dukke opp og bidra til at bygninger og landskap får større framdrift. Velkommen skal de være! Kom gjerne og ta en prat, om du føler at du kan bidra med noe, men er usikker på hvordan dette egentlig fungerer. Om du ikke er ekspert er du absolutt velkommen til å engasjere deg i byggingen uansett, vi trenger ivrige folk med engasjement – lære gjør du underveis!

Vi håper at så mange som mulig vil komme og gleder oss til å se dere alle igjen.
Det må dessuten nevnes at møtet er åpent for alle interesserte, ikke bare medlemmene av de nevnte foreningene!

mvh
Henning Larsen
sekretær, TMJKEdited by Henning L - 21 november 2013 at 00:28
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,031 seconds.