MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Termisk problem med FREDi

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
halvors Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 753
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér halvors Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Termisk problem med FREDi
    Sendt: 09 mars 2018 kl. 13:33
Noen av dere har sikkert, slik som jeg, undret på et "problem" med FREDi, nye og gamle, hvor loket ikke vil stopper helt, men beveger seg sakte selv om kontrollen er skrudd helt ned. Etter en samtale med Lutz Brenneis i Hamburg fikk jeg litt mer klarhet i hva dette skyldes:

Når FREDi'en er kald (min erfaring: under ca. 12-15 grader) så oppstår en termisk ustabilitet i elektronikken som resulterer i at FREDi'en sender stadig nye hastighetskommandoer, og i realiteten styrer loket med hastighet 0, 1, 2, 3 i rask rekkefølge. Dette får loket til å sakte krype fremover eller bakover.

Feilen er lokalisert, og det finnes en mulighet for å rette på dette ved å bytte noen komponenter. Feilen forsvinner også etter noen tids bruk, dvs. at FREDi'en har stått tilkoplet en stund.

Det legges ikke opp til en utstrakt modifikasjonsrunde, så det er opp til hver enkelt å se om dette er et praktisk problem som man faktisk ønsker å rette på. Effekten av feilen kan sannsynligvis unngås ved å sette laveste hastighetstrinn på dekoderen til større enn 3.

For dere som lagrer FREDi i kalde rom, eller har tidvis lave temperaturer i rommer hvor FREDi benyttes, kan det i alle fall være greit å vite om problemet.

Hilsen Halvor
Endret av halvors - 09 mars 2018 kl. 13:35
Til toppen
Morten Jacobsen Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 05 november 2004
Land: Bergen, Norge
Status: Utlogget
Points: 1105
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Morten Jacobsen Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 09 mars 2018 kl. 21:12
Det er jo kjempeflott for oss som ennå ikke har summet seg til å montere en forsendelse for lenge siden, om det kan oppgis hvilke komponenter som bør skiftes ut Embarrassed
Morten Jacobsen (MJ)

H0 DC og norsk forbilde fra 1955-65 med islett av H0e, Digitrax DCC og FREMO
Til toppen
halvors Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 753
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér halvors Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 09 mars 2018 kl. 22:54
Jeg vet ikke sikkert, det er mulig Pål vet... Men jeg mener det dreier seg om et par av de overflatemonterte (forhåndsmonterte) motstandene. Jeg tror ikke det spiller noen rolle om byggesettet som sådan er montert først.

Hilsen Halvor
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,063 sekunder.