MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Sporingsproblem

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
Jan-M. Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen
Avatar

Medlem siden: 22 oktober 2008
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 29
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Jan-M. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Sporingsproblem
    Sendt: 15 november 2020 kl. 18:31
Arbeidet med Z-anlegget mitt i bordet har stått i stampe en tid, men har nå begynt å få litt arbeidslyst på det igjen. Etter å ha lagt sand rundt det meste av spor, så fikk jeg problemer med sporvekslene. Antok det var sand som var problemet. Fikk de ikke til å virke ordentlig, så jeg skiftet alle untatt en. Den ligger inne i en tunell og fungerte fint, ikke noe sand i nærheten der.Da jeg endelig kunne begynne å kose meg å kjøre tog, så fant den siste ut at nå var tiden inne til å lage problemer. Å skifte en veksel inne i en tunell er ikke enkelt, men fikk det da til etter mye styr. Som med alle de andre vekslene, så ble løsningen å lodde skinneskjøtene. Det skapte selvfølgelig problemer. avstanden mellom skinnene ble selvfølgelig feil, med avsporing som standard i tunellen. Prøvde å lage noen klosser i tre, men det fungerte ikke.

Noen som har noen gode tips om hvordan tvinge skinnene til å ligge riktig når jeg lodder?
JMO
Til toppen
H. Lindholm Se rullemeny
Veteran
Veteran


Medlem siden: 17 november 2006
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1096
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér H. Lindholm Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 17 november 2020 kl. 08:52
Bruker du flexiskinner?
Hvis ikke, så skal det i utgangspunktet ikke være nødvendig å tvinge skinnen til å ligger riktig hvis sporet er lagt slik det skal ligge. Da skal det ikke være noe spenninger i skinnene ved skjøtene, så selv om festet i svillene blir litt for varmt og mister holdet på et kort stykke skal skinnene allikevel bli liggende der de er.
Med flexiskinner kan det bli en del spenn, helt avhengig av hvordan sporet er lagt. Hvordan man skal holde dette spennet på plass under lodding har jeg ikke noen oppskrift på, når jeg har loddet skinner har det gått greit uten å måtte bruke noe spesielt for å holde dem på plass, men det har vært H0.

Selv har jeg bare lagt litt Z-skala på et prøveanlegg, og dermed bare loddet noen få loddinger på sike skinner, men jeg minnes at de var lette å lodde på.
Det er viktig at loddebolten er varm nok og at loddestedet er rent, slik at oppvarmingstiden blir så kort som mulig. Hvis loddebolten ikke er varm nok blir oppvarmingstiden lang, og varmen rekker å spre seg lenger ut og gjøre skade.
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,078 sekunder.