MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Riktig målestokk?

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
steinel Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 27 januar 2016
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 778
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér steinel Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Riktig målestokk?
    Sendt: 28 desember 2018 kl. 09:06
Jeg har jobbet flere dager med å få til teglsteinsvegger til stajonsbygningen min. Her er en ny prøvevegg. Ser ut som jeg ender her. Veldig vanskelig og tidkrevende. Metode. Male med kraftig rød akrylmaling. Det trengs flere tynne strøk for å fylle fugene. Spettet med litt brunt. Spettingen kan trygt overdrives. Så smussepulver. Har blandet hvit og svart. Det røde må tørke i minst 1 dag før pulveret legges på. Børst med glassfiberbørste og puss over med 800 slipepapir. Så matt klarlakk. Jeg har Timyia flat clear. Steinene har lett for å bli grå. Det går an å legge på litt rødt etterpå med flatsida av en pensel. Det har jeg gjort her.
.
Ser brukbart ut med dette inspeksjonskameraet vi har på jobben, bare synd at det er altfor smått til å se bra ut i virkeligheten. Hel stein er ca 2,5x0,7mm. Fugene ca 0,13mm.
.
Jeg trenger synspunkter, skal jeg øke størrelsen på steinene slik at det ser ut som en teglsteinvegg uten å bruke lupe? Jeg ønsker så klart at flere ser at det er "virkelige" murstein og ikke bare en rødbrungrå vegg.

Endret av steinel - 28 desember 2018 kl. 09:15
Til toppen
steinel Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 27 januar 2016
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 778
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér steinel Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 29 desember 2018 kl. 10:14
Har fått et innspill på Facebook om at jeg skal holde alt i riktig målestokk. Ender nok opp med det Smile
Til toppen
steinel Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 27 januar 2016
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 778
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér steinel Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 29 desember 2018 kl. 10:20
Tester å scratchbygge skifertak. Her en prøvebit på 8x3cm. Synes det ble bra og det gikk ganske raskt. ca 1 time på denne biten fra start til ferdig lakket og smusset. 
Når det gjelder målestokk her, er jeg litt usikker på hva som er riktig. Hver skiferstein er 43,5cm. Tror ikke det er helt på jordet.


Til toppen
Pelle Se rullemeny
Nettgruppen
Nettgruppen


Medlem siden: 08 april 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2054
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (1) Thanks(1)   Sitér Pelle Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 29 desember 2018 kl. 18:14
Veldig bra arbeid dette!
Kjører hagejernbane i G-skala, N-skala og bygger H0 i messing.
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,258 sekunder.