MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Retningslinjene for MJF Forum
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Forum LockedRetningslinjene for MJF Forum

 Post Reply Post Reply
Author
admin View Drop Down
Administratorgruppen
Administratorgruppen


Joined: 30 oktober 2004
Status: Offline
Points: 69
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote admin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Retningslinjene for MJF Forum
    Posted: 31 oktober 2004 at 16:47

MJF gikk i oktober 2004 grundig gjennom sin webvirksomhet. Etter å ha "hosted" det som heter Norsk MJ Forum en tid, kom det etterhvert frem at Norsk MJ Forum burde være et forum uavhengig av MJF. Ettersom MJF mener at et forum i MJFs regi bør være i henhold til vedtekter og retningslinjer lagt av MJF, besluttet MJF i oktober 2004 å fristille Norsk MJ Forum til overtagelse for annen driftsansvarlig.

På MJFs forum for modelljernbane ble følgende retninglinjer vedtatt som gjeldende:

 

Velkommen til MJF-forum

Enkelte deler av MJF-Forum er åpne slik at alle kan lese innlegg uten å være pålogget. Disse del-fora er helt åpne fora.
Andre fora krever at du registrerer deg som bruker for å kunne få innsyn i. En tredje type fora er fora hvor det kreves at du er medlem i MJF for å få innsyn i, og slikt innsyn gis til MJF-medlemmer som har registrert seg som brukere.
For å kunne poste innlegg må du uansett være registrert bruker.

Registrering krever at man registrerer seg med brukernavn, passord og en gyldig e-postadresse. Verken administrator, moderatorer eller webmaster er ansvarlig for den informasjon du legger inn ved registrering. Husk at all informasjon som legges ut i forumet blir offentlig informasjon, og du skal derfor utvise forsiktighet når du vil dele informasjon med andre. Enhver som finner noen annens informasjon eller innlegg upassende, skal kontakte moderator/administrator via e-post eller PM.

Ved å fullføre registrering som bruker på MJF-forum har du sagt deg enig i de regler og retningslinjer som gjelder for MJF-forum, og at du plikter å imøtekomme de kriterier som er formulert i disse.

Ved å fullføre registrering som bruker har du erklært deg selv fullstendig ansvarlig for innhold, både tekst, bilder og eventuelle lenker som du poster.

Innlegg på forum kan inneholde lenker til andre websider og filer. Vi har ingen kontroll over disse lenkenes innhold, og kan ikke forsikre at det ikke vil være upassende eller på noen måte bryte retningslinjer. Moderatorer vil likevel slette slike lenker når de blir gjort oppmerksomme på dem og innholdet i lenkene.

Cookies må være tillatt på nettleseren din for å delta i forumet. Cookies benyttes for å beholde brukernavnet ditt, passord og hvilke muligheter du har for innsyn.


Grunnidé med MJF-forum
MJF opprettet forum for å fremme modelljernbanehobbyen. Ideen var og er at MJF-forum skal benyttes til felles nytte med hensyn på denne hobbyen, at man kan lære noe av de andre modellbyggere, samlere, kjørere og andre som interesserer seg for mj-hobby.

MJF-forum skal ikke være noen skueplass for moralisering, konflikthåndtering, polemisering eller noen offentlig arena for konflikthåndtering og for håndtering av personlige motsetninger og konflikter av både gammel eller ny dato. Slik agitasjon og karakteristikk bidrar til at mj-miljøet, slik MJF ønsker å bidra, forsures. Vi henviser i slike tilfeller til andre kommunikasjonskanaler.

Husk: dette handler bare om modelljernbane på ren hobbybasis.

MJF-forums Nettredaksjon
Webmaster og administrator er oppnevnt av Modelljernbaneforeningen i Norge (MJF) og fungerer på vegne av styret og foreningen. Webmaster og administrator er MJFs redaksjonsledelse for de nettsteder som drives av MJF.
Moderatorer oppnevnes av administrator, og er en del av nettredaksjonen.
Det er styret i MJF som godkjenner reglene for MJF-forum, og kan til enhver tid endre på disse når det synes formålstjenlig.

MJF-forums Regler
Dette dokumentet er laget for å gi en oversikt over diverse plikter som forummedlemmer her på MJF skal følge. Alle brukere av forumet bes lese og sette seg inn i forumreglene.

Innhold:
1. Generelt
2. Signaturer
3. Kommersielle aktører
4. Brudd på reglene

1. Generelt

a. Innlegg/Tema skal lages i relevant forum. Brukere skal lese forumbeskrivelsene før de skriver innlegg/tema.
b. Brukere skal lage en passende tittel som beskriver innholdet i temaet de lager. Eksempel på dårlige titler er: "Hjelp", "Se her","Lokomotiv" etc. Eksempel på gode titler er: "Sliter med lodding av messing", "Hvordan bygger man opp et anlegg på 1 x 2meter", "Noen forslag til mj-attraksjoner i Tyskland" etc.
c. Brukere skal skrive innlegg/tema som er respektfulle mot andre personer/brukere. Trakassering, rasistiske eller nedsettende innlegg, og/eller innlegg som ikke har noen relevans til MJF-forums grunnide vil ikke bli tolerert og vil føre til advarsel, eller utestengelse i grovere tilfeller.
d. Avstemninger er mulig, men da skal det mailes til en moderator med begrunnelse for hvorfor man vil ha avstemming og hva det skal stemmes om. Kun moderatorer kan lage avstemminger.
e. Brukere skal skrive innlegg/tema som inneholder "normal skriving". Utstrakt bruk av humørikoner (smilefjes), store/små bokstaver, korte kommentarer (uten nytte i diskusjonen) kan medføre en advarsel.
f. Brukere bes respektere andre personers, media, nettsider etc. copyright (eks: re-publisering av bilder).
g. Innlegg/Tema skal ikke inneholde fullstendig sitat (quote) av et annet innlegg. Gjengi bare den del som du vil kommentere, og siterte deler skal alltid være relevant til de kommentarer du gir. Innlegg som bare inneholder gjengivelse vil bli slettet. Likeså, dersom et innlegg modereres, vil også sitert tekst fra moderert innlegg også modereres tilsvarende i de innlegg der teksten er sitert.
h. Spam (søppelpost) i innlegg/tema er ikke tillatt. Dette gjelder reklame for tjenester av kommersiell, salg & kjøp, eller gratis art (inkludert nettsider med MJ-relatert innhold).
i. Forumbrukere som har kommersielle interesser i form av eget mj-foretak, er ansatt i mj-foretak, eller som har interesser i et foretak utover alminnelig mj-interesse plikter å sette seg inn i og forholde seg til regler som gjelder for kommersielle aktører. Se punkt 3. Fortielse av egne interesser i eget eller andres kommersielle foretak vil, hvis det blir avdekket, føre til advarsel dersom man opptrer som nøytral i emner som omhandler noen kommersiell aktør.
j. Brukere som ikke har moderatorrettigheter skal ikke opptre på vegne av MJF eller moderatorer i tilfeller hvor andre brukere bryter reglene. Rapporter regelbrudd til en moderator. Får du ikke svar, vent 12 timer før du tar kontakt med en annen moderator. Innlegg med slikt moraliserende innhold vil bli slettet eller redigert uten videre.
k. Åpen kritikk av moderatorene på MJF-Forum, eller kritikk av reglene er ikke tillatt. Slik kritikk skal sendes pr. e-post eller PM, og er i den form særdeles velkomment som bidrag til videre utvikling av forumet.
l. Agitasjon, oppfordring til aksjoner eller forsøk på moralisering rundt mj-virksomhet vil ikke blir tolerert.
m. Moderator har tillatelse til å endre, slette, flytte, skrive kommentarer og gi advarsler til brukere. Moderator er underlagt forumadministrator.
n. Forum reglene gjelder også private meldinger, e-post el.l. som blir sendt via dette forumet.


2. Signaturer og Avatarer

a. Signaturer kan inneholde 5 linjer med tekst (vist i 800px skjermbredde). Dette inkluderer tekst for bilde og tekstdekorasjoner.
b. Tekststørrelsen skal være mellom 9 og 12 (liten og normal). Farge og andre tekstdekorasjoner kan brukes, men må ikke overdrives.
c. Signaturen kan inneholde 1 bilde med størrelsen: max 468x60 (bredde/høyde), og 12kb.
d. Animert (bevegelig) bilde i signaturen eller i Avatarer er ikke lov.
e. Linker i signaturen er lov så lenge de følger de øvrige forumreglene. Linker til affiliate programmer eller lenker til kommersielle sider (for å tjene kommersielle interesser) er ikke lov.
f. Brudd på reglene vil føre til en advarsel.

3. Kommersielle aktører


Med kommersiell aktør menes forumbruker som i punkt 1 i) (Generelle regler)
Generelt gjelder at reklame ikke skal forekomme. Innlegg som etter admingruppens syn bærer klart preg av reklame kan slettes, delvis slettes, eller innholdet kan redigeres til å tilpasse retningslinjene.

Et visst unntak gjelder for forumet ” Nye produkter, prisdiskusjoner og omtaler ” der det er tillatt å poste produktinformasjon om egne produkter i en nøytral og saklig språkdrakt uten adjektiver som fremhever kvaliteten på produktet.

Andre fora skal ikke brukes som en markedsføringskanal/annonseplass. Kommersielle aktører skal IKKE initiere tråder med kommersielt innhold i andre fora, men kan selvfølgelig svare på konkrete spørsmål og kommentere innlegg som omtaler deres produkter så lenge svar er innenfor retningslinjer, altså nøytralt og saklig objektivt informativt uten egenreklame eller selgende formuleringer. Redaksjonen kan benytte sin rett til å forkorte/slette hele eller deler av innlegg med reklameinnhold.

Likeledes vil innlegg, uansett opphav, med innhold av ”sverting” eller med innhold av agitasjon mot noen aktør bli redigert/fjernet, eventuelt flyttet til mer passende forum.

Aktøren kan oppgi hvor bestillinger kan gjøres, men ikke offensivt oppfordre til bestillinger. Bestillinger via MJF-forum i form av svarinnlegg eller oppfordring til bestilling via svarinnlegg tillates ikke.
Kommersielle aktører skal heller ikke benytte forumet som kommunikasjonskanal til å diskutere/kommunisere med andre kommersielle aktører.

Dersom leverandør på oppfordring selv ikke endrer sine bidrag innen rimelig tid vil moderator kunne endre/slette innholdet.

Dersom noen har innvendinger til redaksjonens inngrep skal det gjøres pr. e-post til moderator. Reaksjoner via fora vil bli ignorert og slettet, det anses som god skikk å ta slike tvister utenom foraene.


4. Brudd på reglene

a. MJF-forum opererer med en tre prikk's policy. En bruker vil bli advart maksimalt 3 ganger i løpet av en 3 måneders periode for brudd på en eller flere av forum reglene. Hvis en fjerde advarsel trengs, vil brukeren kunne bli midlertidig utestengt. I grove tilfeller kan forumbruker suspenderes inntil pkt. d er avklart.
b. Krangling med MJF-forums moderatorer, etter å ha mottatt en advarsel, vil medføre en ny advarsel. Unntak gjelder hvis moderatoren helt klart har gjort en feil.
c. Omgåelse av midlertidig utestengelse, ved å registrere seg på nytt el.l., vil kunne medføre permanent utestengelse.
d. Permanent utestengelse er siste utvei og hvert tilfelle vil behandles grundig før iverksettelse.Edited by admin - 05 februar 2011 at 22:57
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,047 seconds.