MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Program for simulering av logikk
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Program for simulering av logikk

 Post Reply Post Reply
Author
Oistein View Drop Down
Viderekommen
Viderekommen
Avatar

Joined: 19 februar 2017
Location: Norge
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Oistein Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Program for simulering av logikk
    Posted: 01 mars 2017 at 21:50

Hei, 

Jeg er i planleggingsfasen av å bygge opp en større modelljernbane ved hjelp av gamle marklin M skinner og analoge tog/styring. Siden vi ønsker å kjøre flere tog på noen av sløyfene hadde det vært kjekt med et program som kan simulere logikken. For stopp/start og skift av pensler kommer vi til å bruke marklin skinner med "switch" kontakt.  

Finnes det simuleringsprogram hvor man kan legge inn/lage togplan (ikke nødvendigvis med marklin skinner), legge til swither for stopp/start, automatiske pensling osv. Slik at man kan simulere og finne en togplan som vil fungere med flere tog.

Håper noen har erfaring med dette. 

 

Mvh

Øistein 
Back to Top
KjellAn View Drop Down
Veteran
Veteran
Avatar

Joined: 03 november 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 1010
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KjellAn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 mars 2017 at 18:37
Jeg vet ikke om noen simuleringsprogram for analog drift, men du kan forsøke å få tak Märklins signalbok nr 0340 ved søk på ebay eller lignende. Amundsen er ft utsolgt.
Märklin nr 0340

Boken viser de fleste prinsipper med plassering og styring av signaler, sporveksler og releer. Jeg hadde et eksemplar av boken tidligere, og den hjalp meg litt på veien for å kable og koble blokkstrekninger og skjulte oppstillingsspor. Hvis du også bruker kontaktskinner (skinner hvor de 2 skinnestrengene er isolert fra hverandre), kan du også holde kontroll på hvilke sporfelt som er belagt med rullende materiell. Denne løsningen er faktisk ganske enkel når du kjører Märklin og med midtkontakter.

Det er jo litt interessant at noen fremdeles ønsker å kjøre togene på gamlemåten. Nå er det visst bare styring via pc, digitalsentral og signal- og sporvekseldekodere som gjelder.
hilsen KjellAn

Livesteam - Member of the Assosiation of 16mm Narrow Gauge Modellers
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,031 seconds.