Print Page | Close Window

Stasjonsmoduler

Printed From: MJF Forum
Category: FREMO-snakken
Forum Name: FREMO-snakken
Forum Description: Diskutere det meste innen FREMO
URL: http://forum.mjf.no/forum_posts.asp?TID=11243
Printed Date: 25 april 2024 at 10:22
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Topic: Stasjonsmoduler
Posted By: Jacob
Subject: Stasjonsmoduler
Date Posted: 25 oktober 2023 at 13:24
Jeg har planlagt en stasjon på omkring 12 m lengde, delt opp i seksjoner på 80x150 cm. Halvor sitt sommerprosjekt gav ide til konstruksjon av modulene. Modulene skal stå på eget rammeverk.

Halvor sine moduler er 50x120 cm, vil mine planlagte moduler være for svake med denne dimensjoneringen av topp/sider? Det vil bli 4 tverrspant med 12mm, en pr 30 cm. Hvilken høyde bør jeg bruke på tverrspant/sider? Bildet er hentet fra Halvor sitt prosjekt.

Hilsen KnutReplies:
Posted By: eika
Date Posted: 01 november 2023 at 01:01
Vi har en ca. 15 meter stasjon under bygging i Horten. Seksjonene til den er 75x122cm og om jeg husker rett er det to tverrspant på hver av seksjonene, altså på 40 og 80 cm.
Kassehøyden er 10cm.

-------------
Når går toget fra Skråvika?


Posted By: Jacob
Date Posted: 01 november 2023 at 18:02
Takk for svar, her er et utkast til kongsvinger stasjon på 1960-tallet laget i RailModeller Pro. Lokstallen hadde ikke gjennomgående spor. Sporene ovenfor lokstallen er ikke tegnet.

hilsen Knut

Posted By: eika
Date Posted: 02 november 2023 at 19:08
Kongsvinger er jo en spennende stasjon, men har du gjort deg vurdering i forhold til hvor egnet den vil være for treffbruk?

Lengden vil ikke være noe problem 

Spørsmålet er mer hvor effektiv den vil være til skifting i praksis og også hvor mye nytte du vil få av alle sporene?

Det er ikke bestandig en forbilderiktig sporplan vil være optimal til fremo-bruk da kjøringen på treff ikke nødvendigvis gjøres på samme måte som man gjorde det i virkeligheten. Dermed kan man ende opp med spor man ikke får brukt til noe fornuftig samtidig som man kanskje mangler andre spor som kunne gitt en smidigere trafikkavvikling i modell.

-------------
Når går toget fra Skråvika?


Posted By: Kleindorf
Date Posted: 26 januar 2024 at 13:13
Om denne store stasjonen skal være til eget anlegg hjemme, bare med en eller et par personer som kjører vil det nok fungere. 
Men som Eirik skriver kan sporplanen bli upraktisk ved bruk på Fremotreff. Her er det mye mer trafikk enn i virkeligheten, og sidespor og skifting bør kunne utføres uten at gjennomgående og kryssende tog hindres. Det å legge til uttrekkspor i hver ende slik at skifting av vogner  ikke kommer ut i gjennomgående togspor, vil avhjelpe mye.


-------------
Your mind is like a parachute - it doesn"t work before it is open : Frank Zappa (norsk HO, Fremo, US O skala)Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net