Print Page | Close Window

(H)julemesse på OMS

Printed From: MJF Forum
Category: Modelljernbane i alminnelighet
Forum Name: Arrangementer, treff, utstillinger og messer
Forum Description: Annonseplass for kommende arrangementer - ønsker om arrangementer, treff i mj-sammenheng
URL: http://forum.mjf.no/forum_posts.asp?TID=1096
Printed Date: 04 mars 2024 at 06:43
Software Version: Web Wiz Forums 12.05 - http://www.webwizforums.com


Topic: (H)julemesse på OMS
Posted By: Lars Gjertsen
Subject: (H)julemesse på OMS
Date Posted: 10 desember 2005 at 22:24

Kløfta modelljernbaneklubb holdt julemesse i Oslo Modelljernbanesenters lokaler i Trondheimsveien.

Det lot til at dette arrangementet passet de fleste ganske godt, for lokalene var godt befolket kl. 14. Her var ikke bare garvede mj"ere, her var også familier som tok en tur innom for å kikke.

Nils Gullhav stilte med det svært avanserte anlegget sitt. For den som har fulgt utviklingen fra starten på dette anlegget, kan man nå trygt si at anlegget har utviklet seg drastisk! Det mest imponerende er den fullautomatiske driften som foregår. Eieren kan selv gå rundt og konsentrere seg om tilskuere og samtaler - på anlegget avvikles både vanlig trafikk og skifting, styrt fra datamaskinen "på bakrommet". En Di5 og et tysk damplok turnerer med en slærke godsvogner mellom to godsstasjoner - etter "økten", kjører damploket inn til ringstallen, inn på dreieskiven, og blir stallet - alt automatisk, og med svært naturtro bevegelser.

For den som lurte på Agders Modellteknikks BM69D og vanlige mj-kurver, kan det bekreftes at denne modellen kjører problemfritt.

Det var også endel bruktsalg, og demonstrasjoner av mj-bygging, litteratur og filmer, og det var tilrettelagt for sosial omgang der bord og stoler var satt ut. Ferske vafler , pølser og kaffe var å få kjøpt, og dermed var det enkelt å komme i prat med likesinnede. Veldig god stemning!

T43"an fra SJ, som går fra den ene siden av lokalet til den andre, fraktet barn (i alle aldre) når dette måtte være ønskelig. Frans van Cuilenborgs Märklinanlegg var utstilt og var operativt for publikum. Det etterhvert så berømte Sesamanlegget var også på plass, og fikk nok mest av oppmerksomheten hos de yngste. Her er det også mye mer aktivitet enn bare mj, - et tivoli i full drift med modell av varmluftsballong, FCS-car System, samt mye mer.

Alt i alt en meget hyggelig messe!  Og ettersom det er halv skatt i desember, ble det kjøpt inn _litt_ mer enn planlagt...

Pst! Det er visstnok åpen i morgen søndag også,
Replies:
Posted By: Nils Gullhav
Date Posted: 12 desember 2005 at 08:27
Takk for hyggelig tilbakemelding.

Hilsen NilsPrint Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net