Skriv ut side | Lukk vindu

Modelljernbanens dag

Skrevet ut fra: MJF Forum
Kategori: MJ-Weblogger
Forum navn: Weblogger
Forum beskrivelse: Personlige dagbøker for bygging av kvart- halv eller trekvartferdige prosjekter. Her gjelder spesielle regler som du kan lese om i øverste innlegg inne på dette delforumet.
Web-adresse: http://forum.mjf.no/forum_posts.asp?TID=10052
Skrevet ut den: 27 september 2020 kl. 14:41
Versjon: Web Wiz Forums 11.06 - http://www.webwizforums.com


Tråd: Modelljernbanens dag
Beskjed fra: Jadahl
Tråd: Modelljernbanens dag
Posteringsdato: 27 juli 2016 kl. 17:12
Modelljernbanens dag var i fjor onsdag den 2.desember 2015.
Er det noen som vet når den er i år?
Denne markeringen er visst importert, er det noen som kjenner til hvem som er opphavet og formål? Formålet er antagelig å skape blest om denne verdens vidunderligste hobby, like før jul og før man har kjøpt seg blakk på julegaver som ikke har noe med mj å gjøre. Finnes det noe opplegg for å gå ut i media med den informasjonen? Jeg håper MJ-Bladet kjenner sin besøkelsestid og gjør noe ut av markeringen.


-------------
Jadahls PrivatbaneSvar:
Beskjed fra: ses
Posteringsdato: 27 juli 2016 kl. 17:46
For meg var dette helt nytt (hvilket ikke betyr noen ting, egentlig), men jeg har gjort noen søk på Internett, og fant et par tyske sider om dette (f.eks. http://www.swr.de/eisenbahn-romantik/2-internationaler-tag-der-modelleisenbahn/-/id=98578/did=16287494/nid=98578/1o47i3h/index.html" rel="nofollow - http://www.swr.de/eisenbahn-romantik/2-internationaler-tag-der-modelleisenbahn/-/id=98578/did=16287494/nid=98578/1o47i3h/index.html ). Der kalles den "Internataiontaler Tag der Modelleienbahn" og den virker å ligge på 2. desember, ja. Den tilviste nettsiden skriver om arrangementer også i de påfølgende dagene i Tyskland og Østerrike. En annen nettside henviser til MOROP, men MOROPS nettsider har ingen intern søkefunksjon, så det var umulig å finne ut noe mer om datoen er årlig eller om det f.eks. legges til første lørdag i desember.

Men du spør om markeringen er importert? Vil det si at den har vært "benyttet" i Norge?

Det bør jo være MJF som foreningen som i tilfelle bør gjøre noe med tanke på å kontakte media. MJ-bladet kan nok involveres på en eller annen måte, men i og med at det er et medlemsblad, vil man i tilfelle bare henvende seg til menigheten.


-------------
Svein S


Beskjed fra: Jadahl
Posteringsdato: 28 juli 2016 kl. 16:01
SES, under videre rydding i inboxen min, fant jeg opphavet til meldingen. Det var i et nyhetsbrev fra det tyske VGB-forlaget høsten 2015 som jeg ble klar over opprettelsen av denne begivenheten. Det er mulig at det skjedde i 2015. Da sendte jeg en notis til redaksjonene i MJ-Bladet og MJ-Magasinet. Det er noen størrelser som står bak, så som Hagen von Ortloff og MOROP, understøttet av BDEF og MOBA. Jeg tror meningen er at dagen skal være 2.desember uansett hvilken ukedag datoen faller på. Jeg sender kopi av informasjonen til redaksjon MJ-Bladet og deg.

-------------
Jadahls PrivatbaneSkriv ut side | Lukk vindu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.co.uk