MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Materiellalternativer til å "kopiere" murkanter

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
ben Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 139
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér ben Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Materiellalternativer til å "kopiere" murkanter
    Sendt: 02 november 2011 kl. 09:37
Hei,
 
hvilken alternativer finnes det til gips når man ønsker å ta avstøpninger av feks en murkant?
 
Jeg spør fordi jeg skal lage x antall meter med plattform, og trenger å "kopiere" remser med murkant jeg skal ha langs plattformen.
 
Ideelt sett skal det være litt fleksibilitet i avstøpningene, slik at de kan formes langs plattformkanten, derfor er jeg skeptisk til gips.
 
Mvh
Ben-Sigvald
Ben-Sigvald

SBB H0 og H0e DCC PC-styrt med Windigipet
Til toppen
ses Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 09 november 2006
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 3895
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér ses Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 02 november 2011 kl. 10:06

Snakker du om formen eller om det støpematerialet du vil fylle i formen?

Når det gjelder formen, dersom du vil lage den selv ut fra en original, så er silikonavtrykksmateriale velegnet. Problemet kan være å tak i materialet. Wilh. Willumsen lever slikt til industrien, slik det står. Hvorvidt de leverer til privatkunder og i hvor små kvanta vet jeg ikke, men for 15 år siden fikk jeg kjøpt derfra vedrørende Gardermoanlegget i litersbokser.

Tannlegeutstyrsleverandører har også gummiavtrykksmateriale for bruk når du skal ha ny krone på ei tann, og da er omfanget på den størrelsesorden MJ-byggere ofte har behov for. Her ligger også min erfaring mange år tilbake i tid, men jeg fikk kjøpt slike produkter fra Norsk Dentaldepot, men de falt vesentlig dyrere enn større kvanta fra Willumsen. Jeg ser at NDD har netthandel. De har avdeling i Oslo (Østensjøveien 40) og Bergen (Bøhmergt. 44). Den i Trondheim som lå i Kongensgate er dessverre nedlagt.   

Her er en fin brosjyre fra Willumsen om teknikken: http://www.willumsen.no/files/Informasjon%20M4601.ppt

Slikt avstøpningsmateriale er nyttig til amnge ting i MJ. Jeg har benyttet det til å lage støpeformer av fjell og av komplekse konstruksjoner som jeg skulle ha flere av (slik som konsollene på plattformtakene på Oslo S-modellen). Man kan så støpe i gips, men også epoxy eller andre materialer som ikke hefter til silikongummien.

En fordel med silikonformene er at de er myke, slik at de kan tilpasses stedet avstøpningene skal brukes. Hvis du vil ha en krum murkant, så krummer du formen i riktig fasong før støpematerialet helles i. Åpne støpeformer slik man vanligvis bruker når man støper fjell, benytter seg av denne mykheten ved at legger støpeformen med nesten stivnet gips i mot underlaget nesten uansett hvordan underlaget krummer seg slik eller så. 
Endret av ses - 02 november 2011 kl. 10:06
Svein S
Til toppen
helleland Se rullemeny
Nykommer
Nykommer
Avatar

Medlem siden: 31 mai 2010
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 485
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér helleland Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 02 november 2011 kl. 11:21
Sjekk ut denne: http://www.lindberg-lund.no/formbygging
Svein har fortalt deg resten... Wink
Mvh

Stein Helleland

~ DIESEL ONLY, PLEASE ~
Til toppen
Chr. Lil. Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 08 januar 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 246
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Chr. Lil. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 06 november 2011 kl. 20:44
http://forum.mjf.no/forum_posts.asp?TID=6615&title=silikon

Tydeligvis noen som fulgte med på spørsmålet ditt :-)
Christian L.
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,047 sekunder.