MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Lok raser av gårde ukontrollert

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
Per Olsen Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 27 desember 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 26
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Per Olsen Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Lok raser av gårde ukontrollert
    Sendt: 16 mars 2018 kl. 09:17
Hei.
Jeg kjører Mærklin digitalt anlegg, styrt med TAMS controller.  Jeg har i lang tid hatt (og fortsatt har) problem med at et (tilsynelatende tilfeldig) lok plutselig raser avgårde i full fart uten at jeg har gitt noen kommando.  Og eneste måte å stoppe det på (hvis det ikke allerede har crashet eller kjørt av sporet) er ved å ta bort strømmen.
 
Jeg har i flere år slitt med dette.  Det kan skje et par ganger for dagen, eller kanskje en gang pr mnd.  Men sist, i dag, skjedde det med et lok med lyd-dekoder.  Først spilte det av en av lydene sine, og etter en stund raste det avgårde.
 
Jeg har byttet dekoder i flere av de lokene det har skjedd med, og da har det tilsynelatende hjulpet.  Men jeg kan ikke fortsette å bytte dekodere i det uendelige.  Og jeg tror ikke det kan være feil på så mange forskjellige dekodere.
Jeg har programmert bort analog-styring på flere av de lokene dette har skjedd med, men det hjalp ikke.
 
Anlegget er bygget opp ganske nøye, og all ledningsføring skal være OK.  Men jeg har begynt å lure på om problemet kan være at TAMS controlleren ikke sender et "rent" nok signal til skinnene, slik at decoderene av og til misforstår kommandoene som går i sporet?  Noen som vet, eller har noen erfaringer, med dette?  Det er veldig vanskelig å feilsøke dette, da det kan skje veldig sporadisk og med veldig forskjellige lok og dekodere.  Men det er veldig problematisk.  Særlig her på et stort anlegg med mange tog på sporet.
 
Hvis det evt skal være nødvendig å bytte controller, hva skal man i så fall satse på?  Hva er det beste man kan kjøre, sammen med WinDigiPet, som jeg bruker?
 
Beste hilsen
Per.
 
 
Til toppen
Laurenz Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 539
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Laurenz Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 16 mars 2018 kl. 17:36
Min første tanke var dette med analog styring men så skrev du at du hadde slått det av i dekoderen. Det er noe jeg har sett flere ganger. Dårlig signal er en annen årsak som er naturlig å tenke på og du skriver anlegget er bygget opp ganske nøye. Da er det fristende å se litt på selve sentralen slik du tydeligvis også har tenkt på. Har du mulighet til å teste anlegget med en annen controller, ESU eller Märklin f.eks? Om problemet ikke er der enda eller blir borte så vet du litt mer.

Laurenz
Til toppen
Per Olsen Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 27 desember 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 26
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Per Olsen Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 16 mars 2018 kl. 17:51
Hei.
 
Nei jeg har ingen annen sentral å prøve med.  Skal gå nøyere gjennom en del innstillinger både i TAMS kontrolleren, lok-dekoderne og WDP.  Fikk noen tips fra en WDP beta-tester.
 
Per.
 
Til toppen
Kjell H. Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2188
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Kjell H. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 17 mars 2018 kl. 16:53
Dersom du tar for deg hvert lok og setter "automatisk analogvalg" til null (bit 2 =av), så skulle det hjelpe? Dersom loket grunnet støy og kontaktproblemer "velger" analogdrift og "raser av sted", vil det fortsette med samme hastighet og fart. Dette gjelder DCC og DCC-baserte dekodere der man kan stille CVer.
Noen dekodere er følsomme for multiprotokoll, så prøv å slå dette av på sentralen.
Gamle Märkin-dekodere forstår "bare" Motorola og AC-strøm.
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,078 sekunder.