MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Øke spenning til DCC-sentral

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
bkv1 Se rullemeny
Veteran
Veteran


Medlem siden: 19 desember 2010
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 229
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér bkv1 Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Øke spenning til DCC-sentral
    Sendt: 25 februar 2018 kl. 18:25
Hei
Strømforsyningen som fulgte med min Digitrax Zephyr Xtra gir ut llikestrøm med 13,8 volt spenning. Manualen sier at enheten kan ta imot inntil 16,5 volt med minst 3 ampere.
Vil det by på noen fordel å kjøpe en strømforsyning som kan levere større spenning enn 13,8 volt ? Jeg har hørt at høyere spenning gjør lokomotivene mindre sårbare for kortvarige kontaktplemer. Er det noe i det? I n-skala er kontaktflatene veldig små.

 Kjell & Co har en med regulerbar spenning tl ca 500 kr.
Hilsen Bjørn

N-skala, Peco 55, Digitrax Zephyr Xtra, JMRI. Raspberry Pi, Tysk diesel nyere tid
Til toppen
Kjell H. Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 2272
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Kjell H. Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 25 februar 2018 kl. 20:13
Spenningen for digitaldrift eliminerer ikke kontaktproblemer overhodet. Den har derfor ingen betydning for hvor godt hjulene tar opp strømmen.
Normalt er medleverte strømforsyninger tilpasset boosteren spenningsmessig.
Moderne boostere har innstillbar/regulerbar skinnespenning. Vet ikke om Digitrax Zephyr har dette? Ved max.spenning og strømuttak som boosteren tåler, kan denne bli varm. Dersom du ikke er plaget med at lokene går for langsomt eller pærene lyser for dårlig, er det ikke noen vits å øke spenningen. "Normal" spenning for H0 ligger rundt  12-14V og N-skala bør ha mindre - rundt 10-12V. Er det trafo du bruker, så er oftest 230VAC på lysnettet over denne spenning - og du får forholdsvis høyere spenning ut av trafoen. Mål spenningen inn på booster under full belastning, så ser du om spenningen er tilstrekkelig?
Til toppen
bkv1 Se rullemeny
Veteran
Veteran


Medlem siden: 19 desember 2010
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 229
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér bkv1 Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 25 februar 2018 kl. 20:46
Da er det ingen vits å bruke 500 kroner på ny strømforsyning. Zephyr har ikke regulerbar strøm til skinnene. Jeg har ingen trafo til den,men en strømforsyning som ligner litt på dem til pc.
Hilsen Bjørn

N-skala, Peco 55, Digitrax Zephyr Xtra, JMRI. Raspberry Pi, Tysk diesel nyere tid
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,109 sekunder.