MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Registreringsopplysninger komm.aktører
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Registreringsopplysninger komm.aktører

 Post Reply Post Reply
Author
admin View Drop Down
Administratorgruppen
Administratorgruppen


Joined: 30 oktober 2004
Status: Offline
Points: 69
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote admin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Registreringsopplysninger komm.aktører
    Posted: 05 november 2004 at 01:00

Det har siden oppstart av MJFs forum kommet henvendelser både fra de kommersielle aktørene selv, og fra forummedlemmer omkring temaet kommersielle aktører og forholdet til MJFs forum:

1: Når er man kommersiell aktør?

Svar:

Noen virksomheter fremstår entydig som kommersiell aktør, gjennom eget firmanavn,butikk og internettside. Andre er mer utydelige, og driver mest hjemmefra i ny og ne, der de gjør tjeneste for andre eller lager småting for andre.

Kommersiell virksomhet defineres i utgangspunktet til å selge/utføre tjenester mot vederlag som går utover selvkost for kostnadene ved tilvirkning, altså virksomhet som gir gevinst i form av vederlag eller annen goodwill.

Det synes klart at her er rom for skjønn, for det kan dukke opp eksempler som vil ligge i grenseland. Men de tilfellene kan moderatorene ta opp med vedkommende i hvert enkelt tilfelle.

 

2: I forbindelse med kommersielle aktører er det påpekt at det er uklart om hvordan en aktør skal registrere seg - skal registreringen gjøres i innehavers navn, eller i firmaets navn? Skal det alternativt kunne gjøres slik at foretaket registrerer seg med firmanavn, MEN at de enkelte personer som jobber der, skal kunne registrere seg som private brukere?

Svar:

Det skal være separate identiter for person(er) og firmanavn. Det vil si at dersom MJ A/S ønsker å fortelle/besvare noe, gjør MJ A/S dette ved å registrere seg som MJ A/S. Personene Per, Pål og Espen som har en forbindelse til MJ A/S, kan ha separate identiteter hvis de ønsker å kunne opptre som "vanlige" forummedlemmer/MJF-medlemmer.

Per, Pål og Espen må likevel anføre i profilene sine sitt forhold til MJ A/S. Per er innehaver, Pål jobber der, og Espen markedsfører MJ A/S ved å ha en avtale der han reklamerer og gjør småjobber for MJ A/S som gir ham gunstige fordeler - altså en kommersiell interesse, fordi det gir Espen vederlag gjennom fordeler.

På MJF Forum plikter privatpersoner å opplyse om eventuelle kommersielle interesser i profilen sin, slik at man fremstår som tydelig med hensyn til rolle som kommersiell aktør. Dette gjøres i profilfeltet "Interesser".

Dersom det i etterkant blir oppdaget fortielse av faktiske forbindelser til kommersiell virksomhet innen MJ, vil det bli gitt advarsel/prikker i forhold til reglene som allerede er gitt om brudd på forumets regler. 

Presiseringene av reglene blir satt inn i retningslinjene om kort tid.

Lars Gjertsen, administrator



Edited by administrator
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,063 seconds.