MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Ny norsk godsvogn klar til levering!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ny norsk godsvogn klar til levering!

 Post Reply Post Reply
Author
Togbutikken View Drop Down
Kommersielle aktører
Kommersielle aktører
Avatar

Joined: 02 januar 2006
Location: Norway
Status: Offline
Points: 235
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Togbutikken Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ny norsk godsvogn klar til levering!
    Posted: 16 september 2010 at 13:47
Ny norsk vogn fra Steinar& Steinar!

Det nyeste tilskuddet til Steinar&Steinars supre messingbyggesett er NSB stakevogn litra N2 type 2. Modellen er helt korrekt ned til minste detalj.

Omkring 1875 begynte jernbanen å bygge åpne vogner med lave karmer og staker. Disse vognene fikk litrabetegnelse N. Dette ble etter hvert en vogntype med stor utbredelse. Vogntypen var meget tallrik, og med de forskjellige utgaver av litra N var det på midten av 30-tallet tett oppunder 3000 vogner på normalt spor. Vognene ble brukt i stor utstrekning helt til slutten av 60-tallet.

N-vognene var allroundvogner. De ble brukt til å frakte trelast, kull, tømmer, sekker med forskjellig innhold, skrot, maskiner, ja, nær sagt alt mulig, og man ser ofte at lasten var dekket av en pressenning. De har også vært utstyrt med tank for å frakte væsker, blant annet melk. Noen ble også utstyrt med kasser for frakt av trekull og ved. Kort sagt, en N-vogn var meget anvendelig.

Byggesettene er produsert i et begrenset opplag og er leveringsklare fra dags dato, så her er det bare å sikre seg sine eksemplarer. Vi tilbyr 5% rabatt ved bestilling av to eller flere byggesett som et introduksjonstilbud ut september 2010.

Pris pr.sett : kr.595,-

Vognene bestilles på http://www.togbutikken.no, eller ved å ringe oss på 3725 1585


Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,047 seconds.