MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Model Rail Scotland
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Model Rail Scotland

 Post Reply Post Reply
Author
traiNman View Drop Down
Veteran
Veteran
Avatar

Joined: 07 november 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 500
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote traiNman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Model Rail Scotland
    Posted: 03 mars 2010 at 12:50
I helgen tok jeg turen til messen Model Rail Scotland i Glascow. Messen var åpen fredag, lørdag og søndag og da jeg var der om lørdagen var det smekk fullt hele dagen.
Messen hadde 158 utstillere hvorav ca 40 anlegg av forskjellig størrelse. Kvaliteten på de utstilte anleggene var meget høy og variasjonen i tema tilsvarende stor. Det som overasket var det store antallet N-anlegg, denne skalaen (1:148) er tydeligvis populær der borte og nye modeller dukker stadig opp.
De store produsentene (Hornby, Bachmann, Dapol, Heljan osv) var selvfølgelig representert og det sendes stadig ut nye modeller på markedet, både omlakkeringer og helt nye modeller. Stadige oppkjøp og fusjoneringer av jernbaneselskap skaper stadig nye fargeskjema på lok og vogner og produsentene er raske til å følge opp. Det store akkurat nå var modeller med DB Schenkers røde fargeskjema (dette til tross for at mange engelskmenn/skotter ikke liker at DB nå kjører på britiske spor).
Prisene på britisk mj-materiell er forbausende lave. Nydelige lok fra produsenter som Hornby, Bachmann, ViTrains og Heljan ligger ikke noe tilbake for kontinetale modeller (som Roco, Fleishmann, Märklin osv) hverken i detaljer eller kjøreegenskaper og prisene på analoge lok (i 00-skala) ligger fra ca 50 til 100 pund, i digital utgave med lyd fra ca 120 til 155 pund. Når kursen er litt over kr 9,- blir dette svært rimelig.
 
Her er noen smakebiter fra messen:
 
Først Glen Stewart fra Bonnybridge Model Railway Club, fiktivt anlegg på Highland Line mellom Perth og Inverness i britisk N-skala.
 
 
 
(Et class 170 Turbostar motorvognsett fra First ScotRail av samme type som jeg reiste med fra Aberdeen til Glascow og tilbake.)
 
Neste bilde er fra Kingswear, et anlegg i 2mm Finescale (N-spor) som gjengir et område ved elven Dart i South Devon slik det så ut på 1930 og -40 tallet.
 
 
Dubh Nan Arun er bygget av Glascow and West Scotland Model Railway Club og gjengir en stasjon slik den så ut tidlig på 1960-tallet.
 
 
Her noen detaljer fra Annan Road laget av East Kilbridge Model Railway Club. Anlegget er i 00-skala og gjengir lok-depot, svingskive og kulldepot ved Dumfries den gangen damp var enerådende på britiske jernbaner.
 
 
Kings Street, bygget av Moray Model Group, fremstiller en tenkt jernbanestasjon et sted i Skottland på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Anlegget er i britisk N-skala.
 
 
Et irsk anlegg er nytt og spennende for en som ikke har sett det før. Perth & District MRC stilte ut anlegget Old Blarney i 00-skala.
 
 
 
I modellverdenen er revejakt med hunder fortsatt tillatt. På Old Blarney var det mange artige detaljer og revejakten i bakgrunnen var en av dem.
 
 
Og i kirken ved Old Blarney var det tydeligvis begravelse på gang.
 
 
Nå tar jeg en pause og en kopp kaffe men flere bilder vil komme senere.
 
Petter
Back to Top
Ørjan View Drop Down
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Joined: 06 november 2005
Location: Norway
Status: Offline
Points: 818
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ørjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 mars 2010 at 08:13
Kjempe bra at du reiser, tar bilder og deler det med oss!! :-)
Mvh
Ørjan Utne
Kor går toget idag??
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,032 seconds.