MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Jubieleumsmessen 17 - 18 november er kansellert
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Jubieleumsmessen 17 - 18 november er kansellert

 Post Reply Post Reply
Author
Morten Jacobsen View Drop Down
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Joined: 05 november 2004
Location: Bergen, Norge
Status: Offline
Points: 1113
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morten Jacobsen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Jubieleumsmessen 17 - 18 november er kansellert
    Posted: 16 september 2007 at 19:47

Etter nøye overveielser har styret i MJF besluttet å kansellere jubileumsmessen 2007.  Vår samlede vurdering er at en gjennomføring av messen er beheftet med betydelig risiko for økonomisk tap, noe vi med Jubileumsmodellen friskt i minne ikke kan akseptere.  Dette begrunnes som følger:

 

·        De siste års messer har gått med underskudd og det er derfor viktig å sikre inntekter fra kommersielle utstillere og besøkende (inngangspenger) som kan balansere utgifter til hall leie, leie av inventar, markedsføring mm.

·        Disse inntektene greier vi ikke å oppnå uten en velfungerende messekomité. På tross av gjentatte oppfordringer i foreningens ulike informasjonskanaler siden tidlig i vår, har bare en håndfull medlemmer (4) sagt seg villige til å delta i en messekomité, og flesteparten av disse kan bare delta under selve arrangementet.  Det er behov for minimum 4 aktive komitémedlemmer til planleggingen av messen og i tillegg 7-8 for gjennomføringen av selve arrangementet.  Markedsføring gjennom media, plakater med mer er en viktig oppgave for en komité slik at messen blir godt besøkt.

·        Invitasjoner til deltagelse på messen ble vedlagt i MJ-bladet 02/07, og etterfulgt av e-post og brev i posten.  Allikevel har vært få klubber og leverandører meldt seg på til messen.  Usikkerheten rundt leieinntekter fra kommersielle utstillere er derfor stor.  Erfaringsmessig må invitasjonene følges opp av telefoner og annet påtrykk, men i mangel av en messekomité lar dette seg vanskelig gjennomføre i tide.  

·        Samme helg arrangeres det en husflids- og håndtverksmesse i Letohallen, i seg selv ikke en konkurrent til en messe med teknisk hobby, men vi forutsatte å leie bord og stoler fra Letohallen.  I mangel av en fullstendig messekomité lar det seg ikke gjøre å lete opp alternative kilder med samme leiepris.

 

Tidspunktet for beslutningen er valgt fordi Skedsmohallen må sies opp i god tid for å unngå betaling av leie. Styret ønsker i å takke Stein Teppen for å ha forsøkt å stable en arbeidsdyktig messekomité på beina.  Takk også til Einar Næss Jensen, Carl-Frederic Salicath og Bjørn Egil Pedersen som var villige til å gi litt av sin tid for MJF. 

 

Styret vurderer en vårmesse i 2008 til erstatning for jubileumsmessen, men dette fordrer at 10-12 medlemmer raskt melder seg frivillig til å planlegge og realisere arrangementet, i tillegg til ytterligere 10-15 på selve dagen.  Vi vil uansett forsøke å gjennomføre et vårslepp for medlemmene, et arrangement som krever betydelig lavere innsats; i arbeidstid og økonomi. 

 

MJF vil være til stede med stand på de kommende messene i Bergen og Larvik.  Vi vil for øvrig arrangere GF07 i tilknytning til messen i Larvik.  Vi ses.



Edited by Morten Jacobsen - 16 september 2007 at 21:54
Morten Jacobsen (MJ)

H0 DC og norsk forbilde fra 1955-65 med islett av H0e, Digitrax DCC og FREMO
Back to Top
-TUR- View Drop Down
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Joined: 02 november 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 278
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote -TUR- Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 september 2007 at 06:23
Denne informasjonen må også oppdateres på MJFs messeoversikt som er linket opp fra www.mjf.no . For der står messen fortsatt oppført. Dette har forvirret enkelte.
-TUR-

Tore Urvik
Back to Top
Lars Gjertsen View Drop Down
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem
Avatar

Joined: 30 oktober 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 744
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lars Gjertsen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 september 2007 at 16:41

Messe/arrangementoversikten er oppdatert.

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,047 seconds.