MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Ett spørsmål om avkobling
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ett spørsmål om avkobling

 Post Reply Post Reply
Author
Roger View Drop Down
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Joined: 02 november 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 1620
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Roger Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ett spørsmål om avkobling
    Posted: 22 september 2017 at 14:36
Hei!
 
Jeg lurer på om LGBs automatiske avkobler (LGB 10520) vil kobble av absolutt alle (standard-) koblinger som passerer den (uavhengig om retning)?
Dersom man plasserer den ved begynnelsen på ett sidespor, er det da mulig å foreta en påkobling inne på sidesporet, og deretter passere den tilbake på veg til hovedposret igjen uten at den kobler av igjen?
 
Noen som vet om den passer i Piko-skinner?
 
 
Med vennlig hilsen

RGER
“Det finnes ett forbilde for alt”
Back to Top
Kjell H. View Drop Down
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Joined: 02 november 2004
Location: Norway
Status: Offline
Points: 2479
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kjell H. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 september 2017 at 16:07
Min erfaring med LGBs avkoblere er at man trenger 2 stk. for å få sikker avkobling dersom man har krok på begge koblinger som kobles sammen. Dersom man opererer med krok i ene enden, skal det gå greit med avkoblingsskinne - men da har vognene en tendens til å frakoble under kjøring.
Årsaken er at to koblinger som er koblet sammen med krok har lengre avstand enn selve utløserstykket på avkoblingsskinnen.
Det finnes et ekstra utløserstykke som løser to vogner som begge er koblet sammen med krok. Dette er fjærbelastet men fjæren klarer ikke å løse ut dersom det er trekk i vognene - kun når de skyves og da kobler de sammen med en gang de har passert denne avkoblingen.
 
Synes selv at LGB-koblinger er problematiske - og LGB lager selv utmerkede klo-koblinger (US-type)som jeg bruker på hagejernbanen. Da er utløserstykket langt nok på en avkoblingsskinne. Da kan man faktisk også kombinere Kadee (både G- og 1-skala) - men de har en annen avkoblingsmekanikk.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,047 seconds.