MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

FREMO-treff i Sandnes - FLYTTET!

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
-TUR- Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 277
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér -TUR- Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: FREMO-treff i Sandnes - FLYTTET!
    Sendt: 12 februar 2006 kl. 18:40

Invitasjon til FREMO-treff i Sandnes 1. – 3. september 2006

For første gang har vi gleden av å innby til FREMO-treff i Sandnes. Lokalet vi skulle ha på Kvål er ikke lenger tilgjengelig - TREFFET ER FLYTTET!!!

Ny adresse er: Gravarsveien 32, Sandnes (sentrum). Vi disponerer stadig ca 750 kvm så det får ikke noen konsekvenser anleggsmessig.

Tema og epoke

Tema for anlegget blir det nasjonale jernbanenettet, i hovedsak sørlandsbanen med flere sidebaner. Vi har for første gang på lenge god plass, og håper at samtlige stiller med alt de har tilgjengelig av ferdige moduler, så får vi se hvilke moduler vi har til rådighet når treffet nærmer seg. Vi utfordrer spesielt de med nye moduler til å melde seg, og ønsker spesielt nye deltagere fra f.eks. Bergen og Trondheim velkommen.

Vi kommer til å fokusere på epoken 1980 -, og ønsker at rullende materiell som brukes fortrinnsvis skal reflektere denne tidsperioden. Det vil selvfølgelig være mulighet for museumstog.

 

Tidsramme for treffet

Treffet starter med opprigging av anlegget fredag ettermiddag (lokalet er åpent fra 14:00). Vi håper at alle som skal delta med moduler har mulighet til å komme så tidlig som mulig denne fredagen, slik at vi kan ha anlegget kjøreklart i løpet av kvelden. Det er ønskelig at alle moduler er på plass senest kl. 20:00. De som må avvike fra dette oppfordres til å gi beskjed om dette ved påmelding.

Lørdag morgen starter vi klokken 09:00 med første kjøresesjon, og så får vi se hvor mange ”modelldager” vi klarer å gjennomføre fram til søndag klokken 14:00.

For deg som ikke har mulighet for å delta hele helga er det selvsagt mulighet for å bli med bare en av dagene (gjelder ikke moduler og materiell). Uansett vil vi gjerne at du melder deg på som angitt nedenfor.

 

Påmelding

Påmelding skjer direkte til Tore Urvik, på e-post [adresse fjernet] eller telefon 908 62 999 (etter kl. 16:00). Fristen for påmelding av moduler og rullende materiell er satt til 1. juli 2006, mens påmelding for deltakere uten moduler og materiell må skje innen 20. august 2006.

 

Moduler og materiell

Ved påmelding av moduler må en målskisse vedlegges, gjerne AutoCad. Se for øvrig artikkelen på www.FREMO-Norge.org angående sjekk av moduler før treff.

Materiell som skal brukes bør ha trådkobbel. Det er viktig at funksjonen til trådkobbelet er sjekket før treffet, slik at vi kan unngå problemer. Faste vognstammer kan ha andre typer kobbel internt, men må ha trådkobbel på begge endene.

Alle lok må ha DCC-kompatibel dekoder.

Vi oppfordrer alle til å gjøre modulene mest mulig ferdige før treffet.

 

Mat, lokaler og overnatting

Det vil bli mat tilgjengelig under treffet. For å dekke dette og leie av lokalet vil vi kreve inn 200 kroner fra hver av deltakerne. I tillegg vil vi ha en felles bespisning på lørdagskvelden for de som ønsker. Denne må betales i tillegg.

Ytterdørene vil være låst under treffet, men det vil være mulighet for å besøkende søndag etter 12:00 (etter avtale).

Det vil bli mulighet for privat overnatting, men det vil ikke være mulig å overnatte i hallen! Vennligst gi beskjed ved påmeldingen om du trenger overnatting. Vi vil sjekke priser og muligheter på lokale hoteller, og vil komme tilbake med mer info på dette etter hvert.

Vi håper at så mange som mulig har mulighet til å ta turen denne helga i september. Vi satser på at vi kan ha en trivelig helg med mye moro rundt modelljernbane, og gleder oss til å se dere her i Sandnes til en forandring!

 

Hilsen FREMO-Norge Vest v/Tore Urvik

 

Teksten over er egentlig forfattet at Halvor for treffet i Arendal, men er tilpasset treffet i Sandnes.

Edit: rettet skrivefeil.

Edit 21.08.06: Endret første avsnitt om lokale.Endret av -TUR- - 29 september 2006 kl. 23:08
-TUR-

Tore Urvik
Til toppen
SveinR Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1214
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér SveinR Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 12 februar 2006 kl. 18:57

Rett epoke og rett plass(nesten rett plass da)

Mvh

-SveinRDet finnes en skiftetraktor til alt

Til toppen
Bjørn R Larsen Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 862
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Bjørn R Larsen Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 12 februar 2006 kl. 22:46
Sitat: SveinR SveinR skrev:

Rett epoke <klipp> Post-FREMO epoken er ikke akkurat "my cup of tea", men man skal vel ikke se bort i fra at jeg dukker opp for det...

Et flott tiltak fra våre venner i vest!

Med vennlig hilsen,

Bjørn Runar Larsen

http://bjornrl.wordpress.com
Til toppen
halvors Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 663
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér halvors Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 12 februar 2006 kl. 23:43

Dette blir bra, heng med!

Hilsen Halvor

Til toppen
Dag Cato Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem
Avatar

Medlem siden: 01 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 846
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Dag Cato Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 12 februar 2006 kl. 23:51
Da var dere også igang.
750 kvadrat. Storartet. Plassproblemer KAN være løst de neste 2 årene
MVH

DCNå har jeg gitt opp sporvekselen på Steinsnes
Til toppen
Ørjan Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 06 november 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 818
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Ørjan Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 13 februar 2006 kl. 14:18

Da er vi godt igang....

Og presset ligger litt på gutta som eg bare ser snakker her inne fra Tronheim og omegn... . Håper virkelig at dere kan ta turen ned til oss i September slik at vi kan få en fin helg. Alle som vil "må" komme.

mvh

Ørjan Utne

Mvh
Ørjan Utne
Kor går toget idag??
Til toppen
-TUR- Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 277
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér -TUR- Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 14 februar 2006 kl. 10:30
Sitat: -TUR- -TUR- skrev:

Tema for anlegget blir det nasjonale jernbanenettet, i hovedsak sørlandsbanen med flere sidebaner. Vi har for første gang på lenge god plass, og håper at samtlige stiller med alt de har tilgjengelig av ferdige moduler

Jeg har fått spørsmål om de som har moduler uten konkrete forbilder blir "ekskludert" siden det er "det nasjonale jernbanenettet" som blir temaet.

Svaret på dette er definitivt nei. Alle typer moduler er velkommen. Det er bredden av modulspekteret som gjør slike treff interessante. Hensikten med å skrive "det nasjonale jernbanenettet" var for å illustere i all beskjedenhet at det er veldig god plass tilgjengelig i dette lokalet...

Håper dette var oppklarende.

-TUR-

Tore Urvik
Til toppen
-TUR- Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 277
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér -TUR- Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 15 mars 2006 kl. 16:59

Som treffet i Arendal vil vise til helgen - så har man bokstavlig talt vokst ut av lokaler på 200 kvadrat... Dette er en utvikling en har visst om lenge.

Hvis jeg skal mene noe om hvordan vi bør ha det på treffet her borte i september, så må det vel ligge til grunn at vi ikke kan regne med så veldig stor økning i antall deltakere. Dermed er forsåvidt antall "aktivitetssteder" også gitt. Eksempel på et aktivitetssted er en stasjon hvor det f.eks. er behov for TXP. Det vi derimot kanskje kan få til denne gangen, er et "sunnere" forhold mellom antall stasjoner og antall meter kjørestrekning.

Hvis dette viser seg å være en vei man ønsker å gå - er det jo også mulig å få til andre steder. Det kan være at deltagere da må yte mer (i form av "deltager fee" el. lign), for leie av større lokaler vil være en større post enn vi tradisjonellt kjenner til. Dette treffet i sykkelfabrikken på Kvål er en gylden (og rimelig) anledning til å få testet dette ut her i Norge. Det er ikke sikkert lokalet er ledig neste år, eller at tilvarende lokaler bare venter på å få huse slike treff rundt om i landet.

Hvis andre har tanker eller synspunkter på dette, åpnes det herved for debatt.

Noen filosofiske tanker i et lite avbrekk en tørr arbeidsdag

Edit: reparert smiletrynetEndret av -TUR- - 15 mars 2006 kl. 17:00
-TUR-

Tore Urvik
Til toppen
Stian Kolrud Se rullemeny
Nykommer
Nykommer


Medlem siden: 10 april 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 13
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Stian Kolrud Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 23 mai 2006 kl. 15:17
Kan vi ikke ta det en dag tidligere? Da rekker jeg polen også!

Endret av Stian Kolrud - 23 mai 2006 kl. 15:20
Mest geniale setninga:

Dont" You think that I don"t think that You don"t think that I don"t think that I don"t know!

Ble ikke sagt av annet enn
Til toppen
-TUR- Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 277
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér -TUR- Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 28 juni 2006 kl. 12:52

Med det påmeldte antall meter med moduler, kan det se ut til at vi kan ha treffet ombord i et 72-sett .

Neida, men jeg regner med at folk innser at påmeldingsfristen nærmer seg, og at det er på tide å melde seg og sitt på. Fristen for muduler vil av praktiske årsaker uansett utsettes LITT, nærmere bestemt til torsdag 6. juli.

-TUR-

Tore Urvik
Til toppen
terje-o Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 260
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér terje-o Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 28 juni 2006 kl. 15:15

Ooooopppsss,

stygg sak.

Jeg har sendt deg påmelding på ca 6 m moduler inkl Bråstein, og "oppfordrer all andre moduleiere til å gjøre det samme" ref typisk innsamlingsaksjonsstil

MVH

Terje O

Til toppen
Ørjan Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 06 november 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 818
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Ørjan Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 07 juli 2006 kl. 13:00

PÅMELDING TIL FREMOTREFF I SANDNES GÅR SNART UT...

NOEN SOM VIL VÆRE MED Å HA DET GØY? HER ER DET BARE Å KJØRE PÅ OG MELDE SEG PÅ...

Mvh

Ørjan Utne

Til toppen
jevistad Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem
Avatar

Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 1280
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér jevistad Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 09 august 2006 kl. 22:06

Da er oppsettet for Sandnes 2006 klart:

1 meter er 1 km i modell

Det understrekes at alle som vil er hjertelig velkommen til å ta en liten kikk på søndag ettermiddag.

Grunnen til at vi må ha påmelding til dette også, er at utgangsdøren må holdes låst, og at det er et stykke fra utgangsdøren til trefflokalet.

Bygningen brukes som lagerplass for en del bedrifter, så det er en betingelse  at denne døra er låst for at vi kan få disponere lokalet.

Men aller helst ønsker vi jo at man melder seg på for å delta på selve treffet, enten den ene eller begge dager, og det forventes at man da deltar i trafikkspillet.

Det er åpent for alle! Kom og prøv deg som lokfører eller Txp.

Påmeldingsfristen for deltagere uten moduler og materiell er 20. august.

Til toppen
-TUR- Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 277
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér -TUR- Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 august 2006 kl. 16:41

Hei alle!

Som dere ser øverst i invitasjonen, så har vi måttet flytte treffet da det opprinnelige lokalet ikke lenger er tilgjengelig. Men hva gjør vel det når Varner Invest velvillig stiller opp med egnede lokaler sentralt i Sandnes.

I de "nye" lokalene i Gravarsveien 32, er det tregulv (mer behagelig enn betong en hel helg :-) ), overlys i hele salen, stadig ca. 42 x 21 meter - og på bakkeplan.

Ny vegbeskrivelse:
Fra sør på E-39:

Kjør forbi avkjørselen til Sandnes og RV44. Følg E-39 helt til skiltet avkjøring Sandnes / Sola (der 4-felts motorvei begynner), ta av her. Kjør ned til venstre i Oalsgaten, rett frem i en mengde med lyskryss. Når du kommer til en rundkjøring UNDER jernbanen, tar du til venstre. Rett frem i neste rundkjøring, før du tar til høyre i den andre. Så skal du til venstre i neste rundkjøring. Herifra er det ca. 206 meter til avkjørselen på venstre side, umiddelbart etter et dekkverksted. Inne på plassen der svinger du svakt til høyre og finner Gravarsveien 32.

Fra nord på E-39:
Kjør sørover fra Forus, og passer avkjørselen til Sandnes N. Så deler RV509 og E-39 seg, følg RV509. Kjør ned til høyre i Oalsgaten, rett frem i en mengde med lyskryss. Når du kommer til en rundkjøring UNDER jernbanen, tar du til venstre. Rett frem i neste rundkjøring, før du tar til høyre i den andre. Så skal du til venstre i neste rundkjøring. Herifra er det ca. 206 meter til avkjørselen på venstre side, umiddelbart etter et dekkverksted. Inne på plassen der svinger du svakt til høyre og finner Gravarsveien 32.

Fra Buss/Jernbanestasjon ("Ruten"):
Kryss plassen mot sørvest (bort fra banen) til du står i krysset Vågsgata / Ole Bulls Gate. Gå derifra Ole Bulls Gate nedover ca. 177 meter (2 "kvartal"). Gå så videre rett frem mellom byggene, og Gravarsveien 32 fremtoner seg slakt på venstre hånd 259 meter lenger nede.

Er noen i tvil, ring Tore på 908 62 999.

Denne meldingen sendes også på e-post til påmeldte jeg adressen til ila. kvelden.

-TUR-

Tore Urvik
Til toppen
J-I Hansen Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 675
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér J-I Hansen Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 august 2006 kl. 21:25

"... og ønsker spesielt nye deltagere fra f.eks. Bergen og Trondheim velkommen."

Nye deltakere fra Horten og Sandvika derimot ...???

 

"Vi oppfordrer alle til å gjøre modulene mest mulig ferdige før treffet."

Der hører du Eirik!

 

 

 

 Endret av J-I Hansen - 21 august 2006 kl. 21:25
Til toppen
traiNman Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 07 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 500
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér traiNman Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 august 2006 kl. 21:27

Hei Tore!

Hvorfor kjøre den omveien når du kommer sørfra? Det må da være greiere å ta RV44 inn til sentrum, til høyre i Oalsgata og så videre som beskrevet fra rundkjøringen under jernbanen?

Petter

Til toppen
Ørjan Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 06 november 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 818
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Ørjan Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 august 2006 kl. 21:29

Petter?

Hvorfor gjøre detr enkelt? Noene må jo ha noen utfordringer i hverdagen...

Ørjan

Mvh
Ørjan Utne
Kor går toget idag??
Til toppen
eika Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem
Avatar

Medlem siden: 01 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1588
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér eika Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 august 2006 kl. 23:33
Sitat: J-I Hansen J-I Hansen skrev:

"Vi oppfordrer alle til å gjøre modulene mest mulig ferdige før treffet."

Der hører du Eirik!

Joda Hansen, det er notert... Jeg gjør da mitt beste for å få DINE moduler ferdig jeg...

Eirik

Til toppen
-TUR- Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 277
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér -TUR- Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 august 2006 kl. 00:28
Sitat: traiNman traiNman skrev:

Hei Tore!

Hvorfor kjøre den omveien når du kommer sørfra? Det må da være greiere å ta RV44 inn til sentrum, til høyre i Oalsgata og så videre som beskrevet fra rundkjøringen under jernbanen?

Petter

Hei Petter!

Godt spørsmål. Mest fordi jeg ikke kjenner veiene i Sandnes så godt, og fordi jeg ville holde "rutene" enklest mulig...

Men folk står fritt til å velge sin kjørerute som de kan finne på kart eller flyfotos . Adressen er gitt

-TUR-

Tore Urvik
Til toppen
Ørjan Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem
Avatar

Medlem siden: 06 november 2005
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 818
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Ørjan Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 august 2006 kl. 04:15

Kjøp GPS hvis ikke!!!

Mvh
Ørjan Utne
Kor går toget idag??
Til toppen
jevistad Se rullemeny
FREMO-forummedlem
FREMO-forummedlem
Avatar

Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norge
Status: Utlogget
Points: 1280
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér jevistad Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 august 2006 kl. 09:20

Kart:Endret av jevistad - 22 august 2006 kl. 15:02
Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,078 sekunder.