MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Centerville og SmallGarden Station

 Svar Svar Side  12>
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Centerville og SmallGarden Station
    Sendt: 12 mars 2009 kl. 10:42
Jeg er ny i dette forumet, men tenkte jeg ville vise frem det jeg har etablert og holder på med. Siden august har jeg bygget en modulkonsept som jeg har kallt CenterVille og er nå i gang med en ny som heter Smallgarden Station. Jeg har valt å bruke teknikken som Woodland Scenics har på sitt modulsystem, og adapatert det inn i min løsning. Dette fordi der jeg bor har jeg svært begrenset plass, men et stort loft som jeg kan lagre sakene på. Derfor lager jeg løsninger hvor jeg kan sette deler sammen og kjøre, for så å demontere det etterpå og legge det på loftet.
Her er noen bilder fra min første modul, CenterVille:
 
Du kan gå inn på hjemmesiden og se fler bilder der, http://home.online.no/~jonlil
 
Nå  er jeg i gang meg mitt nye konsept, SmallGarden Station, hvor løsningen er 5 moduler som kobles/settes sammen og danner et komplett landskap. Her blir det hovedstation, lokstall, lasteområde, en liten innsjø og litt av hvert....
Slik ser sporplanen ut :
 
Modulene bygges ut i fra standard isoporplater jeg kjøper på Maxbo, settes sammen og danner moduler på 62X122cm. Disse kobles sammen med tverrgående skruer som binder modulene sammen. Du ser på planen over hvordan modulene er tenkt satt sammen.
På modulene bruker jeg risere fra Woodland for å få jevne overganger.
For å skape god teksture og liv i landskapet bruker jeg avispapir som jeg bretter sammen til baller og legger inn der hvor det trengs.
 
Her har jeg lagt ut grunnplatene og skinnene for å avtegne skinnene/sporene. Da ser jeg hvordan det hele passer på grunnplatene.
Platene er festet sammen med maskeringtape som er lett å fjerne. Etterpå kan jeg ta fatt på hver enkelt plate og montere sammen sider, festedeler og skinneunderlag("risere" fra Woodland).

Her har jeg montert første modulen og fått på plass festeplanken som det skal sitte gjennomgående skruer hvor det festes vingemuttere på andre siden i den andre modulen og som da drar delene sammen. Jeg skjærer ut hull fra undersiden hvor jeg kan tre inn skruene når dette skal monteres.De høye veggene skal skjæres til når jeg starter på miljøet.
Fjell på den første modulen formes, og snart skal gipstrekket legges på, "Plaster Cloths" fra Woodlad/Noch.

Her ser du hullene hvor de gjennomgående skruene skal sitte.


Her kan man se åpningene jeg har laget i bunnplaten for å komme til der hvor festeskruene skal sitte.
Nå er de to første modulene klare til å "gipses", og dette vil bli stasjonsområdet. jeg er godt i gang med å bygge hovedstasjonen. Bilder på denne kommer senere....


Nå begynner landskap og miljø å ta form. Skikkelig morro å bruke gipsmateriale fra Woodland/Noch da det er så enkelt. Klipp opp biter og fukt bitene. Legg de så på landskapet ditt og glatt ut - superenkelt og smart ! Kler hele modulen med gips, dermed blir den stiv og stabil og henger godt sammen. Gleder meg villt til å begynne å male og legge gress og lignende....
Da er jeg i gang med tredje modulen som er den nederste til venstre på sporplanen. Her går det nest ytterste sporet opp og vil gå på "ryggen" til det ytterste sporet. Dette vil bli en åskam der det nest ytterste vil gå opp på en åskam hvor jeg kanskje vil ha en stasjon, må se an forholdene.... Det ytterste sporet vil gå i tunnel på nesten tre moduler. Blir artig å se hvordan det blir med landskapsmateriell...Gleder meg....


Har nå fyllt inn på modulen med avispapir som jeg krøller til "baller" og lagt gips over dette. Ble nok en gang veldig fornøyd, det er helt klart at dette er en måte å arbeide med landskap som passer meg godt. Syns form og utføring gir et naturlig respons. Da er det kun to moduler igjen, og de begynner jeg nok på ganske snart... 
Da er fjerde modul klar, det er den lange åskammen med tunnel som blir langsiden på motsatt side av stasjonen. her på flata skal lokstallen ligge, har valgt denne:
Bildetekst
 
Sånn ser den fjerde modulen ut:
 
Da er også den femte, og siste modulen klar. Her kommer sporet ut av tunnelen og ned fra åskammen. Her vil det også komme en liten innsjø.
Fra denne modulen vil toget komme inn på stasjonsområdet.
 

Så nå starter neste del av morroa som jeg virkelig gleder meg til; lage landskap og liv....
 
Her er SmallGarden Stasjon:
 
Er forøvrig stor fan av BMW, og da må jo de være representert....:
BMW%20Z4%20Cab%202.2i
BMW Z4 2.2i Cab - Vakkert, får deg til å tenke på sommeren som er på vei....
 
Godshuset som skal stå i lastesonen - dørene er bevegelige...:
 
I helgen hadde SUR (SmallGarden United Railways) anleggssamling, og satt sammen modulene for den første testingen etter at alle modulene var ferdigbygdClap. Som alle gode selskaper, hadde vi ordnet med T-skjorter for anledningenLOL:
 
 
Etter litt arbeide var modulene koblet sammen og skinnene lagt på...... og puhBig%20smile, de passet i henhold til planen !
 
 
Festingen av modulene med tverrgående skruer fungerte fintWink:
 
Det var litt vanskelig å få skinnen gjennom tunnelen som går gjennom tre moduler, men vi fikset det ! Håper andre med meg tror på at dette kan bli bra. Spesielt spennende blir det når landskapet tar form.
 
Tror det blir et fint stasjonsområde med bl.a. bussterminal.
Veldig fornøydTongue med lokstallen jeg valgte, skal innmontere motor til dørene og naturligvis lys her og i stasjonen.
Her har jeg tatt litt bilder av miljøetTongue:
 
 
Skal legge inn en del fjellformasjoner, og har støpt dette med former fra Woodland. De er støpt med lettgips og lette å håndtere. Disse blir farget med ulike farger slik at de blir troverdige. Disse skal limes og monteres inn der det passer:
 
Gleder meg veldig nå til å starte med landskapet. Brukte anledningen nå til på gjøre en ny markering av sporet slik at jeg nøyaktig vet hvor ballasten skal ligge.
Har handlet en del underveis slik at jeg har en del å starte med. Skal legge asfalt rundt stasjonen og bygge opp en bussterminal der.
Håper dette blir bra !? er det neon som har gode innspill eller forslag, så kom med dem LOLLOL
 
 
Har nå startet med å legge grunnfarger og litt gress på den første modulen. Har valgt en grå grunnfrage der hvor sporet skal gå. Jeg har GeoLine skinner fra Roco og de skal ligge løse slik at de kan tas bort og pakkes ned når modulen blir satt tilside.
Dermed kommer ballasten til å bli lagt relativt flatt slik at skinnene kan ligge løst oppe på.
På åssidene har jeg farget med Green Undercoat fra WS, og så skal det legges gress over dette.
Jeg synes det er veldig vanskelig å få lagt gress som blir skikkelig braAngry. På den lille kollen i modten av bildet har jeg prøvd å få det til, men Confusedmmmm.... er ikke 100% fornøyd.
 
 
Kjenner til Noch og Heki sine maskiner for statisk gress, men syns de er for dyreConfused. Har kjøpt inn gress som kan drysses på lim, men er usikker på om det blir bra.... Skal prøve meg på den store åsen, så får vi se hvordan det blir...Wink
 
 
 
Jeg vil bli veldig glad for å få innspill på hvordan de ulike prosessene kan gjøres Big%20smile !
Har studert mange timer på nett og fått en del innsikt, men det er et stykke fra teori til praksis !
 
Et par bilder til som viser status:
 
 
 
Vel, etter mer planlegging og funderinger, ble den lokale "asfalt-entrepenøren" og "planteskolen" satt i aksjon, og etter en god innsats ble resultatet strålendeTongue. Asfalt ble lagt forran stasjonen og en del gress og busker ble plantet. Satset på ferdiggress da det bare er å "rulle ut"LOL:
 
 
 
 
Veldig fornøyd med fortauet og detaljene derWink, men ser etterpå at jeg har fått bobler i "asfalten, og det må jeg gjøre bedreOuch.
Høyt aktivitetsnivå på stasjonsområdet, alle ville ut åog prøve det nye underlaget og sjekke omgivelsene...Smile
På den første modulen gjenstår nå å få lagt landskap på fjellet, plantet trær og ballast som underlag til skinnene. Fortsatt en del arbeide igjen, men det er GØY !! 
 
6. april 2009

Da er helgen gått, men påsken 2009 har startet.....Fikk en liten stund for meg selv, og dermed endret landskapet seg dramatisk ;-) Har fått plantet litt trær, busker og grunnmaterialet på fjellet i hjørnet på den første modulen.

Var skeptisk til å starte med, men ble ganske fornøyd med resultatet. Med tanke på at det er første gangen jeg gjør det....
 
Bilde:%201%20%286%29
Bilde:%202%20%286%29
Bilde:%203%20%286%29
Bilde:%204%20%286%29
Bilde:%205%20%286%29
Bilde:%206%20%286%29
 
Da er den første modulen i utgangspunktet helt klar, det eneste som mangler er ballastTongue. Men styret i S.U.R. er ikke helt enig om hvilken skinneløsning som skal velges. S.U.R. bruker Roco"s Geoline skinner, og med tanke på at modulene er adskilt og skal samles ved bruk, var tanken at skinnen skulle ligge løse oppå ballasten ved bruk. Men da styret i S.U.R var på messen på Storo, så man at mange som har FREMO moduler og andre lignende modulløsninger, hadde faste skinner som var kappet tilStar. Det kan være en løsning her også. Styret i S.U.R. må evaluere dette videre, dermed så må ballasten vente.... EmbarrassedSkal heller ta tak i neste modul som er andre del av stasjonsområdet hvor det kommer en bussterminal.
GOD PÅSKE TIL ALLE SOM LESER BYGGELOGGEN TIL S.U.R !! Wink
MÅTTE DET LANDE MYE PÅSKEGODT AV MAT OG DRIKKE I MAGENE TIL MJ"ER I DET GANSKE LAND !LOL
 
21. april 2009
 
Etter en vel overstått påske, er LokoJon i gang med arbeidetBig%20smile
Har arbeidet med bussterminalen på SmallGarden Station, og til slutt ble det klart !!
Var ganske krevende å få lagt såpass stor flate med "asfalt" og vei, men ble ganske så fornøyd da alt var klart.
Har funnet gode løsninger for "tak over hodet" for reisende med buss.
Slik som det er med NSB om dagen, kan det jo hende at det kan bli behov for økt aktivitet for denne bussterminalen ogsåLOL
Har fått "plantet" litt trær og busker og bygget gangbro over sporene (som kommer en gang i fremtiden...).
Her er litt bilder:
 
 
 
 
 
 
Det er kommet blomster i beddene, HURRA- DET ER VÅR !!
 
 
 
Et oversiktsbilde:
 
Som man kan se, er de to første modulene nå så godt som klare, da gjenstår bare tre....Shocked
 
26. januar 2010:
 
Da er arbeidet i gang med 3. modul.....
Startet på denne her på forsommeren 2009, men ble lagt til side pga. ferietidWink
Da ferien og sommeren var over, startet jeg med Svingen Stasjon og den tok desverre overhånd på arbeidet...
Vel, etter litt planlegging, satt jeg i gang det videre arbeidEmbarrassed
 
Slik så den ut etter konstruksjon:
 
Slik ser den ut etter gipsing, maling, gresslegging, lagt vei og fått vann i innsjøen:
 
 
En nærbilde av stranden og sjøen:
Her fra annen vinkel:
 
Veien har fått refleksmarkeringer og autovern:
 
Jobbr også med et lite gjerde på stigningen opp på åsen, her kommer det ståltråd mellom stolpene:
 
Det har grodd på fjelltoppen:
 
Etter oppskrift i MJ-bladet, har jeg bygget meg en "GressMaster" for statisk gress, og DET FUNKER FAKTISK !!!! Veldig KULT ! Viktig bare å holde den så nærme underlaget som mulig.
Noen detaljbilder på dette:
 
Mangler litt maling på ytterkantene, og ferdiggjøring av gjerdet på stigningen.
Trær setter jeg ikke på før mot slutten, de faller bare av i så fall.
Etterhvert blir det den 4. delen som får gjennomgåBig smile
 
Oppdatert 24. februar 2009
 
Da er den fjerde modulen klar Tongue !!
Detter er her hvor lokstallen skal være, et slags skifteområde hvor materiell som ikke er i bruk skal stå. Slik så den ut før arbeidet ble satt i gang :
 
Først la jeg på gips for å forme fjellet, deretter ble det farget som forklart i denne tråden tidligere.
Så malte jeg områdene som skulle ha gress med grønnfarge fra Woodland Scenics og grått i områdenene hvor sporet skal gå.
På dette prosjektet skal jeg bruke Rocos GeoLine skinner som legges løst på modellen når alt er montert, for så å pakkes bort når modulen demonteres.
Jeg har montert litt busker og småtrær, men venter med å montere flere trær før den skal monteres og vises første gang.
 
Dersom jeg rekker det, og det er mulig, vil jeg prøve og vise prosjektet på messa i Kråkstad i april. 
 
Har videreført veien fra modul 3, men mangler autovern på vegskulderen - kommer....Wink
Slik så det ut når alt var klart: 
 
Her ser du også lokstallen som skal være her. Jobber også med å få til litt belysning her og der.....
 
Som jeg har fortalt tidligere, har jeg laget egen statisk gressmaskin, og man kan se godt her på bildet over at gresset funker okEmbarrassed
Litt busker her og derTongue
 
Her ser man overganen mellom modul 3 og fire , jeg er godt fornøyd med dette, det blir bedre når de strammes sammen med skruene. Her er de kun satt intill hverandre.....
 
Her er veien på den fjerde modulen, pga blitsen syns det godt at det er blitt noen små hull i veien pga små luftbobler under leggingenConfused 
 
Her ser du "terminal/serviceområdet" i forbindelse med lokstallen. Her vil det komme litt detaljer etterhvert.....Smile
 
Slik ser det ut i sammenheng med noe flere moduler, begynner å ligne noe, dog er det igjen en del detaljering....LOL Ser godt at gråfargen som er brukt på sporunderlaget på de to siste modulene er litt lys, skal mørke til den etter hvert....Wink
 
Da var det den siste modulen igjen.....
Har funnet frem materiell og planen er klar.....
Her ska det være et lasteområdet med et lite godshus, her er noen tidlig bilder:
 
5. mars 2010
 
Vel, da var mye gjort !!!
 
Siste modulen ble ferdig for noen dager siden, og den endte slikSmile:
 
Her skulle det bli et lite lasteområde, men på bildene her mangler det noen detaljer, de kommer etterhvert....Smile:
 
Her er noen bilder fra fjell og naturTongue:
 
 
 
 
8. mars 2010
 
Da var dagen kommet, på den offisielle kvinnedagenTongue !!!
SmallGarden Station er ferdig (i hvertfall i grove trekk......) !!!!
 
Endelig kunne jeg sette modulenen sammen og se en ny verden.....
Slik så det ut da vi startet:
 
Nå ser det slik utWink:
 
Det mangler flere trær, lys, mennesker og litt små detaljer, men det store bildet er klart !!!
Må faktisk si jeg ble meget godt fornøyd, men underveis i den ett år lange prosessen, så har jeg lært mye om hvordan ting kan gjøres, og det er klart at i dag vill e jeg gjort dette helt anderledes.
Men, som sagt, strålende fornøyd - en flott artig liten verdenBig smileBig smile
Her litt bilder fra oppsettet:
 
 
Det kommer flere bilder etterhvert.....LOL
Ellers så kan det jo hende at anlegget dukker opp et eller annet sted etterhvertEmbarrassed
 


Endret av LokoJon - 08 mars 2010 kl. 16:51
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 mars 2009 kl. 20:20
Oppdatert !
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
Christian Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 09 januar 2006
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 255
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Christian Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 mars 2009 kl. 20:23
Wow! Mye snadder her. Takk for en inholdrik og bra forklart byggeblogg!
Tut, tut.
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 mars 2009 kl. 20:25
Takker, takker, det er jo så gøy med tog TongueTongue Blir som en unge igjen....Big%20smile
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 27 mars 2009 kl. 23:53
Oppdatert !
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
AT Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 21 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 121
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér AT Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 28 mars 2009 kl. 07:39
Hei
Det er spennande det du lager, særlig måten du brukar isopor på. Eg sjølv brukar kansje altfor mykje tid på å lage "modulkasser "i kryssfiner for så å putte isoporen oppi.
 
 
Tilbakemelding på hjørnefjellet ditt;
 
Lukk igjen augene og tenk på ein fjelltopp i eit hjørne.
 
Høgast på midten og jevn skråning ned til kvar side, som ein likesida trekant?
 
 Du bygger som forventa og lite spennande. Kva med å ha høgaste toppen til ein av sidene. Der kan  fjellet  vera brattare. Istaden for ei matematisk fordeling av fjellpartia  (itillegg er dei like store og) kunne dei vera plassert på/mot det brattaste partiet. Set gjerne 2 fjellparti oppå kvarandre.
 
Skap dramatikk.
 
 
AT
Til toppen
frankm Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen
Avatar

Medlem siden: 04 april 2006
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 82
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér frankm Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 28 mars 2009 kl. 09:13
bare et lite teoretisk spørsmål: har du adgang til tunnelen i tilfelle avsporing der inne? eller har du sikret deg med andre måter???
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 28 mars 2009 kl. 12:06
Hei !
 
Ja, det har vi tenkt på, jeg har skjært ut luker som gjør at jeg kommer til i hele tunnelen.
Det var nok smart, for på første prøveturen lå sporet litt skjevt, og dermed satt loket seg fast.
Det er tilgang fra alle moduler hvor tunnelen går.
Skal laste opp bilder som viser lukene. Alt er i isopor, så det er fort gjort å gjøre endringer.
Takk for innspill, kom gjerne igjen Tongue
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 28 mars 2009 kl. 12:19
Hei AT !
 
Ja, man kunne vært mer kreativ, men det er første gangen jeg lager noe slikt, så jeg må nok prøve meg litt frem....
Det er artig å lage moduler på denne måten, man kan utvide og forandre etterhvert.
Isoporen er ganske skjør, så det er viktig å kle alle sider og hjørner med gips"bandasje" slik at det tåler å bli tatt i. I tillegg stiver gipsen av modulen.
Det problemet har man ikke når man bruker kryssfinér.
Dersom jeg hadde hatt mere plass, hadde jeg nok brukt kryssfiner og andre mer holdbare materialer.
I og med at disse går opp og ned fra loftet, må de være lette.
Drømmer om å lage en stor hjørneoppsett som f.eks. denne:
 


Endret av LokoJon - 28 mars 2009 kl. 12:21
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 01 april 2009 kl. 21:51
OppdatertBig%20smile
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
Roger Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1598
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Roger Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 01 april 2009 kl. 22:03

Hei!

Veiene og fortauene dine ser utrolig bra ut! - Hvordan har du gått frem for å lage dem? Er veiene malt "vått-i-vått" med forskjellige grånyanser?

Med vennlig hilsen

RGER
“Det finnes ett forbilde for alt”
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 01 april 2009 kl. 22:31
Hei !
 
Takk for hyggelig svar !
Selve veien er laget med Smooth-It veimasse fra Woodland Scenincs(WS). Selve fortauet er laget som lag 2, og så brukte jeg en liten hobbykniv og lagde markeringene.
Etter å ha lagt dette, er det malt med TopCoat Asphalt som er blandet ut med Top Coat Concrete til passe grå farge. Da første strøket var tørt, gikk jeg over med Top Coat Asphalt med kun bitte litt på penselen, og gnidde dette utover med fuktig finger. Dette for å markere spormerker etter bilene. Så brukte jeg litt Top Coat Concrete til slutt for å "hvitte" litt slik at fargesettingen ble riktig.  Den fuktige fingeren gjorde susen tror jeg LOL
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
KnuT Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 02 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 363
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér KnuT Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 02 april 2009 kl. 14:17
Flotte veier, LokoJon, og det skjer jo ting hos deg!

Har et lite ønske ettersom bloggen din vokser og vokser:
Kan heretter merke hver ny oppdatering med dato, slik som det er gjort her?
Det gjør det litt lettere å følge med, i alle fall for meg som skumleser og etterhvert er i ferd med å utvikle teflonminne.
hilsen KnuT

mvh

KnuT

The Peavine and Santa Fe i H0

Digitrax DCC
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 02 april 2009 kl. 16:05
Sitat: KnuT KnuT skrev:

Flotte veier, LokoJon, og det skjer jo ting hos deg!

Har et lite ønske ettersom bloggen din vokser og vokser:
Kan heretter merke hver ny oppdatering med dato, slik som det er gjort her?
Det gjør det litt lettere å følge med, i alle fall for meg som skumleser og etterhvert er i ferd med å utvikle teflonminne.
Klart jeg kan det, KnutTongue Hadde ikke tenkt på det... Ser jo fordelenLOL
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 06 april 2009 kl. 00:16

OPPDATERT !

Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
Stian Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 04 januar 2007
Land: Bergen
Status: Utlogget
Points: 1451
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Stian Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 06 april 2009 kl. 09:44
Dette ble jo et fint og koselig annlegg!Thumbs%20Up synest det du gjør er bra også!
Norsk matriell en gang på 60-70tallet

Mvh stian
Til toppen
SverreNN Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 23 februar 2009
Land: Bergen
Status: Utlogget
Points: 205
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér SverreNN Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 06 april 2009 kl. 09:50
Sier det samme som Stian, dette ble et utrolig koselig anlegg!
Stå på med det gode arbeidet!
Hilsen Sverre.
H0 digitalt.
Til toppen
a[c]e Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 april 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 178
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér a[c]e Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 13 april 2009 kl. 09:48
Kjempebra arbeid! Får inspirasjon til mitt eget anlegg hele tiden :)
ace@samlerforumet.net
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 14 april 2009 kl. 00:00
Takk for hyggelige tilbakemeldinger - de blir satt stoor pris på Smile
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 april 2009 kl. 18:52
Oppdatert !!
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
Yngve Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 21 oktober 2006
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 305
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér Yngve Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 april 2009 kl. 20:12
Flott anlegg! Området med stasjonsbygningen og bussholdeplassen ser veldig bra ut.Smile

Endret av Yngve - 21 april 2009 kl. 20:13
Se mine togvideoer (og en del annet) på http://www.youtube.com/user/MrYoung86Yngve

Forumet Smalspor avd. Bergen
Til toppen
AT Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF


Medlem siden: 21 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 121
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér AT Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 april 2009 kl. 08:52
Hei
Handverksmessig utfører du eit godt og fint arbeid.
 
Eg likar godt vegbana di. Særlig likar eg hjulspora etter dekka. Det samme med det runde blomsterrabatten og det avrunda sperrefeltet. Dette er med å mjuke opp modellen.
 
Modellen er monumental, "firkanta" og prega av parallelle linjer. Mange linjeropptrer parallellt 90 grader også, nesten som eit rutemønster.
Dette vert forsterka med firkanta bussar parallellt med linjene. Det samme med gangfelta,"dei røde firkanta boksane?" osv . Ønsketenking sett ifrå ein planlegger si side? Kvifor tenkjer ein sånn?
 
Eg seier ikkje at dette er feil. Du treng heller ikkje gjera noko med det.
Kansje er det oppveksten utover (60)70 åra som har sett sine spor, både hjå meg og andreSmile
AT
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 22 april 2009 kl. 10:15
Hei AT !
 
Takk for tilbakemeldingen Wink
 
Har vel ingen spesiell tanke rundt hvorfor det blir så "firkanta", men jeg får høre av kona at jeg er så "firkanta", så det er vel personligheten som skinner igjennomEmbarrassed Er vel også svært opptatt av struktur og nøyaktighet, så da heller man vel mot "pedant"-begrepet...Tongue
 
Nei, jeg prøver å få det så realistisk som mulig, og forsøker å få linjene til å smelte sammen. Dette skal også være en modell som fanger 2009 i tidsramme, og det meste som konstrueres og bygges nå om dagen er jo veldig kantet og med veldig rene linjer, ref. nye Opera"en og byggene rundt Oslo S.
Nå er det ingen mennesker i landskapet mitt ennå, kanskje de kan få myket det opp litt.
Men modulen i seg selv er veldig firkantet, så opplegget må nok bli som det er.  Du vil se nå som jeg begynner på de andre modulene, at her er det lite bygninger, men mye landskap, så der blir det andre forhold.
 
Det viktigste for meg er å ha det veldig gøy med hobbyen min, og så langt stooorkoser jeg meg !!Star
Jeg har ikke drevet med tog og bygging i voksen alder før i fjor høst, så dette er en spennende læreprosess, og alle innspill mottas med stor takk !
 
Etter hvert som prosessen skrider frem, utvikles min viten og interesse, og jeg har mange tanker om andre muligheter.
Blant annet vurderer jeg å bygge en FREMO-modul etter hvert, da jeg er meget opptatt av selve byggeprossesen.
 
Vi får se....Smile
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 26 januar 2010 kl. 01:15

Oppdatert !

Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 februar 2010 kl. 16:48
Oppdatert !
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
øystein lb Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 02 august 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 378
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér øystein lb Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 februar 2010 kl. 23:20
du synes det er dyrt med en sånnen statisk gress maskin. Men etter at jeg gjorde noen studier på div hobbybutikker har i landet så har jeg funnet ut at hobbyshop i trondheim er den billigste. det er rundt 900kr. eneste du trenger i tilegg er en god gammeldags trafo.
Blogg: http://nesttunrailway.wordpress.com/

Epost: oysteinlb(krøllalfa)gmail.com

Tron
Til toppen
PaTrond Se rullemeny
Viderekommen
Viderekommen


Medlem siden: 09 februar 2008
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 105
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér PaTrond Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 24 februar 2010 kl. 23:37
Sitat: øystein lb øystein lb skrev:

du synes det er dyrt med en sånnen statisk gress maskin. Men etter at jeg gjorde noen studier på div hobbybutikker har i landet så har jeg funnet ut at hobbyshop i trondheim er den billigste. det er rundt 900kr. eneste du trenger i tilegg er en god gammeldags trafo.

Burde vel egentlig ikke være så vanskelig å lage selv, bare en vet hvordan den fungerer... Jeg tenker en enkel spole ..eller noe så enkelt som en flisgenser eller superundertøyLOL 
Får spørre min storebor (rakettingeniør med elektro som hovedfag, bare for å få det frem...Confused) når min tid er inne for å lage statisk gress.

Til toppen
traiNman Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 07 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 500
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér traiNman Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 25 februar 2010 kl. 12:06
Sjekk siste nummeret av mj-bladet. Der står en artikkel om hvordan du lage statisk gressmaskin av en billig fluefanger fra Biltema og en tesil.
 
Petter
Til toppen
KjellAn Se rullemeny
Veteran
Veteran
Avatar

Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 1009
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér KjellAn Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 25 februar 2010 kl. 12:43
Jeg lagde min statiske Gras-Master av en billig elektrisk fluefanger og en tesil.
Totalpris ca. 50 kroner og den fungere helt OK.

Sjekk også denne linken på svenske Stinsen.
hilsen KjellAn

Livesteam - Member of the Assosiation of 16mm Narrow Gauge Modellers
Til toppen
LokoJon Se rullemeny
Medlem i MJF
Medlem i MJF
Avatar

Medlem siden: 12 mars 2009
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 219
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér LokoJon Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 25 februar 2010 kl. 17:25
Vel, siden temaet tar seg opp når det gjelder gressmaskin...Wink
 
Som nevnt i innlegg, har jeg kopiert ideen i siste Mj-bladet om å lage en gressmaskin selv. Trodde det kom frem av teksten....Embarrassed
Har laget to modeller:
 
Som nevnt er de laget av billig elektrisk fluesmekker fra Biltema og Jula, og satt sammen med en melsikter (den store) fra Clas Olson og en sil fra Coop(lille).
Den store for større områder og langt gress, den lille for mindre partier og det korteste gresset.
Billig og enkelt - fungerer utmerket !!
 
Takk til forfatteren i MJ-bladet !!
Hilsen fra

LokoJon

- Besøk oss på Facebook: Jonsdalen & Omegn

- Lag din sporplan med Anyrail.com - Enkelt og bra !
Til toppen
 Svar Svar Side  12>
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,267 sekunder.