MODELLJERNBANEFORENINGEN I NORGE (MJF) - forum

  FAQ FAQ  Søk i forum   Arrangement   Registrer ny bruker Registrer ny bruker  Logg inn Logg inn

Ballast

 Svar Svar
Forfatter
  Tråd Søk Tråd Søk  Innstillinger for tråd Innstillinger for tråd
GCJ Se rullemeny
Nykommer
Nykommer


Medlem siden: 14 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 0
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér GCJ Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Tråd: Ballast
    Sendt: 21 mars 2005 kl. 10:06
Kan ikke se at den norske FREMO-normen sier noe om ballast, men finnes det noen foretrukne produkter? Evt. oppfatninger av hva som er mest anvendt?
Til toppen
halvors Se rullemeny
Fremo og MjF medlem
Fremo og MjF medlem


Medlem siden: 03 november 2004
Land: Norway
Status: Utlogget
Points: 732
Innstillinger for innlegg Innstillinger for innlegg   Thanks (0) Thanks(0)   Sitér halvors Sitér  SvarSvar Direkte Link til dette innlegget Sendt: 21 mars 2005 kl. 14:07

Nei, vi har vel ikke gitt noe særlig føringer på det. De fleste av oss foretrekker brunaktig sand, evt. blandet med jord. Dersom den blir for grå eller gul ser det litt kunstig ut, men en blanding av forskjellige typer sand og jord gir ofte et bra resultat. Det som er viktig er å først ta en titt på hvordan ballasten ser ut i det området du bruker som forbilde for modulen/modellen, og så forsøke å finne sand som ligner.

Kommersielle produkter blir ofte for ensfargede, og gir et flatt inntrykk. Uansett så bør det blandes forskjellige farger, og muligens farges noe etterpå. En del produkter som er laget av nøtteskall og lignende materialer er ofte lite hyggelige å jobbe med da de har en tendens til å flyte rundt under limingen, og sprekke opp når de tørker.

Hilsen Halvor

Til toppen
 Svar Svar
  Del innlegg   

Forum: Forumtillatelser Se rullemeny

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

Denne siden ble generert på 0,047 sekunder.